Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 7 mei 2011

Onrust onder werknemers transportbedrijf H&S Groep

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8308

Onder de vrachtwagenchauffeurs van H&S Groep heerst onrust over een normeringsregeling, waardoor ze niet alles betaald krijgen waar ze recht op hebben. Twee overleggen tussen het bedrijf en de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben niets opgeleverd. FNV Bondgenoten-bestuurder Reinier Stroo: "De directie speelt met vuur door niet over oplossingen te willen praten."Stroo: "Eigenlijk is er zelfs al actie gevoerd. Op het eerste overleg, begin april, hebben we met onze kaderleden een petitie ingediend, waarin zo'n 40 werknemers zich uitspreken tegen de normering die H&S hanteert. Dat signaal is blijkbaar niet aangekomen. De directie gaf de eerste keer aan over oplossingen te willen praten. Na het tweede overleg zijn we nog verder van huis, omdat men zegt dat ze zich gewoon aan de cao houden. Heel teleurstellend. Dit wekt alleen maar meer woede op van de toch al boze werknemers."

Voor niets aan het werk
Binnen H&S wordt al langere tijd genormeerd. Dit betekent dat aan diverse werkzaamheden een maximumtijd is gekoppeld. Duurt een karwei langer, dan wordt de meertijd niet of slechts ten dele uitbetaald. Stroo: "Dan ben je als chauffeur dus voor niets aan het werk en dat kan niet. Planners hebben daar ook weer last van, want die krijgen als eerste de boze telefoontjes van chauffeurs hierover."

Mis met de loonbetaling
De directie geeft aan dat iedereen die aangeeft waarom een bepaalde opdracht langer heeft geduurd dan volgens de standaardtijd, die tijd alsnog uitbetaald krijgt. Dit klopt echter niet, zo geven de chauffeurs aan. "Ze kunnen hele stapels werklijsten en loonstroken laten zien, waaruit blijkt dat het misgaat met de loonbetaling, ook als ze in de boardcomputer aangeven waarom iets langer duurt", zegt Stroo. "Het hoort zo te zijn dat al je diensttijd, minus pauze en aaneengesloten nachtrust uitbetaald wordt. En dat als je er langer over doet dan je collega's, die meertijd niet geschrapt wordt. Momenteel wordt meertijd geschrapt, tenzij je informatie aanlevert." Dit laatste is een omkering van hoe het hoort te gaan, vindt FNV Bondgenoten.

Stroo: "Reële richttijden om tijden niet uit de klauwen te laten lopen en een goede prijs aan klanten te kunnen berekenen, da's tot daar aan toe. Het invoeren van een cyclus met beoordelings- en functioneringsgesprekken, dat kan ook. Overschrijd je die richttijd, dan mogen ze je vragen waarom je er steevast langer over doet dan je collega's. Je vervolgens straffen via de loonbetaling, dat is wat ons betreft uit den boze."

Al eerder onrust
H&S heeft vestigingen in Oss en Barneveld en werkt met een vaste groep mensen voor Friesland Campina in Veghel. Op die laatste vestiging was in augustus vorig jaar al onrust, toen men een normeringsregeling wilde invoeren. Na twee werkoverleggen werd besloten hiervan af te zien, maar inmiddels krijgt FNV Bondgenoten signalen dat ook daar weer zaken mis gaan. "We staan we samen met de mensen klaar om er iets tegen te doen, maar nu ook op de twee andere vestigingen. Ik hoop dat het bedrijf zich bedenkt en met ons in overleg probeert hier uit te komen", aldus Stroo.Geen opmerkingen: