Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 18 maart 2011

Pit Bull Prejudice Deel een: Het Probleem | Animal Rescue Corps

Pit Bull Prejudice Deel een: Het Probleem | Animal Rescue Corps

Een gezonde relatie met dieren eisen dat we op de hoogte met betrouwbare informatie, zodat we kunnen geldige besluiten die gunstig zijn voor zowel mens en andere dieren. Sterk geladen, hot-toets onderwerpen in overvloed, vooral die dat dier voor wetten beïnvloeden. Rasspecifieke wetgeving (BSL) is zo'n kwestie.



BSL beoogt een verbod op specifieke hondenrassen die verondersteld zijn te gevaarlijk voor de samenleving. Momenteel wordt de hond meestal onderworpen zijn aan verbods bekend als de pitbull. Technisch, "pit bull" is geen ras, maar veeleer een generieke term is de indeling van een sterke en atletische klasse van terriërs die het meest in de volksmond de American Staffordshire Terriër en de American Pit Bull Terrier omvat.
Deze rassen zijn onderworpen aan verboden omdat er op grote schaal laat gebaseerd op de gemeenschappelijke onbegrip van het temperament van deze honden. Pitbulls worden gebruikt voor het bestrijden en andere misdadige activiteiten vanwege hun vastberaden en moedige karakter, maar toch, precies dezelfde hardnekkigheid kan maken pitbulls uitstaande leden van het gezin, de gemeenschap, politie en militaire groepen. De typisch vindingrijke pitbull gaat vrolijk de plichten die het leven eist van hem. Menselijke verzorgers zijn verantwoordelijk voor het aansturen van de focus positief van de geest van de hond en niet te profiteren van het voor onethische doeleinden. Het is de negatieve manipulatie van de pitbull de natuur die geboorte heeft gegeven aan de oneerlijke reputatie van de rassen.
Enkele jaren geleden in Washington DC, heb ik deelgenomen aan een hartverscheurende episode die pitbull vooroordelen hoogtepunten en uiteindelijk bleek de zuiverheid van de wijsheid van een kind. De saga begon in de schemering wanneer een man in zijn huis een geluid hoorde achter zijn auto geparkeerd in de straat. Zag hij beweging en eiste dat de persoon naar voren komen, dreigt zijn pitbull te sturen om aan te vallen als ze niet over te geven. De verborgen figuur bleef bevroren naar de plek, zodat de man zijn hond opgehitst om zijn pand te verlaten om aan te vallen. De man hoorde het geschreeuw van een kind en volgde zijn alleen bij de hond om hem te ontdekken verscheuring een 10-jarig meisje. Riep hij uit de hond, maar het meisje was hevig bloeden en kritisch gewond.
Ik werd geroepen om de scène om de controle over de hond te nemen, terwijl het meisje werd rende weg in een ambulance en de man werd gearresteerd. De hond, die was in beslag genomen en beperkt van menselijk contact op voor meer dan een jaar, werd uitgeroepen tot gezicht. Als zijn verzorger, kwam ik hem leren kennen en voorafgaand aan de hoorzitting dat zijn lot zou beslissen. Gezicht was de coolste en liefste hond zou je ooit hopen te ontmoeten, maar zijn gretigheid om te behagen was gemanipuleerd en benut. Hij had te gehoorzamen zijn voogd dringende opdracht om hem te beschermen door een aanval op de vermeende gevaar. Ik was zo verdrietig voor het kleine meisje die gewond waren geraakt en voor de hond die gedood zouden worden voor het doen van wat de persoon die hij vertrouwde de meeste van hem gevraagd, beide het slachtoffer van een mens die misbruik heeft gemaakt van zijn macht.
Ik bezocht het kind in het ziekenhuis, probeert haar emotionele ontreddering gemak. Ik vertelde haar eerlijk dat de rechter zouden gaan om een ​​beslissing over de vraag of Face te maken zou beschouwd worden als een "gevaarlijke hond" en zijn leven verliezen. Dit inzichtelijke kind, die nodig is plastische chirurgie vanwege haar verwondingen, vertelde me aan de rechtbank vragen niet om te straffen gezicht en zei, "Het is niet de hond de schuld. Het is de man de schuld voor het onderwijs zijn hond slechte dingen en het gebruik van hem op die manier. "
Ze kreeg het precies goed. Het is de aard van de pitbull om te volharden en te verduren. Deze drive is niet gerelateerd aan agressie aangeboren, maar aangeleerd gedrag behorend bij de geboorte van hun loyaliteit en de drive om succesvol te voltooien toegewezen taken, ondanks tegenslag. Omgekeerd, single-minded agressie is een teken van onvolledige ontwikkeling in een hond die mist vertrouwen.
Historisch pitbull rassen genoten van een positief imago. Zij waren vertrouwd als geliefde familie metgezellen - nursemaids aan kinderen en vrienden aan volwassenen. Ze werkten naast boeren thuis en soldaten in het buitenland. Hun sentimentele plaats in de samenleving inspireerde de personage Petey in The Little Rascals, Tige in de Buster Brown strip en meer. Helen Keller en Theodore Roosevelt genoten van het gezelschap van een pitbull metgezel en een pitbull genaamd Sergeant Stubby nog steeds draagt ​​de eer als de meest gedecoreerde hulphond in de Amerikaanse militaire geschiedenis.
Helaas, stieren hebben put ook historisch is misbruikt. De term "pit bull" komt van hun voorouders te gebruiken in putten voor de bull-baiting of gevechten met andere honden in "putten". Ondanks de lange geschiedenis van mishandeling, de goedmoedige hond erin geslaagd om compagnon te behouden het beeld van een trouwe en beminnelijk. De media begon te percepties voort te stuwen pit bull negatief op de voorgrond met artikelen, zoals de uitgebreide juli 1987 Sports Illustrated verhaal met de titel "The Pit Bull Vriend en Killer", compleet met een sensationele foto cover afbeelding van een grommende pitbull onderschrift "Beware of deze hond" .
Onlangs, een labrador mix hond aangevallen een oudere heer, die hem om een ​​spoedbehandeling te zoeken.Het incident werd gemeld in een artikel in de plaatselijke krant. Kort daarna, een gemengde ras hond beetje een kind, stuurt hem naar het ziekenhuis. Opnieuw werd een artikel afgedrukt in de plaatselijke krant. Een paar dagen later, twee pitbulls aangevallen een vrouw en haar hond. De hond was niet gewond, maar de vrouw was opgenomen in het ziekenhuis. Dit incident werd gemeld in 230 nieuwsartikelen alsmede op meerdere Cable News netwerken.
Uitgebreide verkeerde voorstelling van de aard van pitbulls is niet alleen oneerlijk, maar heeft ook te betreuren gevolgen. Deze hype heeft geleid tot de wenselijkheid van individuen op zoek naar persoonlijke status of financieel gewin. Het crimineel gebruik van pitbulls in de professionele en amateur luchtgevechten en andere illegale activiteiten heeft gezorgd voor de verspreiding van het negatieve stereotype tegen deze honden. Het publiek is nu geconditioneerd om de rassen die ooit als typisch Amerikaanse honden als gevaarlijk en pitbulls zijn onderworpen aan een verbod te oordelen.
Sommige gemeenten en zelfs hele landen zijn het initiëren en het opleggen van verboden hondenras, terwijl andere zijn houdende intrekking van hen en het verbieden van de toekomst ras verbiedt. Wetsvoorstel verbod op pitbulls in de gehele staat Texas wordt fel bestreden . "Justin's Law", geschreven na een 10-jarige jongen werd op tragische wijze vermoord door twee pitbulls, beweert dat pitbulls moeten worden verboden om kinderen te beschermen. Indien de wetgeving wordt doorgegeven, met een pitbull ergens in Texas zou misdrijf geworden van een derde graad. Pitbull beschermers hebben hun oppositie en het wetsvoorstel heeft op dit moment geen sponsors binnen de Texas wetgever.
Houden van mensen en andere dieren te beschermen tegen gevaar moet aangepakt worden gebaseerd op feiten in plaats van emotie. Hond bijt kan leiden tot ernstige verwondingen en zelfs de dood en zijn kostbaar in termen van dollars, de communautaire middelen en emotioneel welzijn. Toch is de veiligheid niet bereikt door onhandige, deken beperkingen op brede klassen van honden. Redeneren en bewijzen laten zien dat niet-specifieke beperkingen voor enorme aantallen honden en mensen zijn ineffectief en onmenselijk.
Een kind wijsheid geïdentificeerd de wortel van het probleem en stelt ons in staat om de oplossing te gaan: "Het is niet de hond de schuld. Het is de man de schuld voor het onderwijs zijn hond slechte dingen en het gebruik van hem op die manier. "Het probleem is onverantwoord voogden. De oplossing moet met dit effectief te zijn.
Honden zoals Face worden onderworpen aan manipulatief misbruik, wat resulteert in zeer verontrustende resultaten voor honden en mensen, en dan zijn beschuldigd en gestraft voor het handelen namens hun voogd.Gehele rassen die ons begrip en bescherming het hardst nodig zijn veroordeeld. Mogen wij eren de les van hun lijden door terug te keren hun verbruikte toewijding met de menselijke loyaliteit die ze verdienen en het nemen van proactieve standpunten over hoe de problemen aan te pakken, dat misbruikt honden presenteren aan de samenleving en de maatschappelijke problemen presenteert aan hen.
Ras-specifieke wetgeving is reactief en ineffectief, maar er zijn proactieve en effectieve manieren om mensen en honden veilig.
Lees volgende week blog: Pit Bull Prejudice Deel twee: De oplossing .
Heb je dit? Deel het:







Geen opmerkingen: