Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 26 maart 2011

ABN AMRO: Hogere omzetten in transportsector

http://www.ttm.nl/nieuws/id29567-abn-amro-hogere-omzetten-in-transportsector.html

Volgens de vandaag verschenen ABN AMRO Sectormonitor Transport & Logistiek van maart 2011 is er in de transportsector sprake van een omzetgroei van 2,5% in 2010 naar 3% in 2011. Wegvervoer en binnenvaart boeken hogere omzetgroei, andere modaliteiten zwakken af . Verder ziet men de hogere olieprijs als een bedreiging voor het rendement van de sector.


abnamroDit jaar lijkt opnieuw een overgangsjaar te worden voor de transportsector. ABN AMRO verwacht in 2011 wederom een relatief lage omzetgroei van 3%. Dit betekent slechts een lichte versnelling ten opzichte van 2010. Vorig jaar is de transportsector vooral aangedreven door de industriesector als verlader, terwijl de detailhandel en de bouw achter zijn gebleven. Dit beeld zal dit jaar enigszins verschuiven. Met een afnemende exportgroei, neemt ook de omzegroei in de industrie af in 2010. De detailhandel gaat dit jaar juist weer volumegroei laten zien, al zal deze nog relatief beperkt zijn. Van de bouw moet de transportsector het dit jaar weer niet hebben als opdrachtgever. Deze sector zal naar verwachting opnieuw een productiedaling moeten incasseren. In 2011 nemen binnen de transportsector in alle modaliteiten de volumes en tarieven toe, al is deze groei beperkt te noemen. Omdat het wegvervoer en de binnenvaart later uit de recessie zijn gekomen, boeken zij dit jaar een iets hogere omzetgroei dan in 2010. In de zeevaart, luchtvaart en bij de logistieke dienstverleners neemt de omzetgroei in 2011 juist wat af ten opzichte van vorig jaar.   
Stijging olieprijs bedreigt het rendement van vervoerders  
De olieprijs loopt na een periode van stabilisatie, vanaf eind 2010 weer gestaag op tot boven de USD 100 per vat Brent-olie, als gevolg van de onrust in het Midden-Oosten. De prijs van diesel stijgt met de olieprijs mee en dit vormt een bedreiging voor het voorzichtige herstel van de transportsector. Brandstoffen maken ongeveer 25-30% uit van de totale kosten van bijvoorbeeld wegvervoerders. Hoewel de meeste vervoerders op de weg met brandstofclausules werken, zal het toch lastig zijn voor ondernemers om alle kostenstijgingen dit jaar door te berekenen in de tarieven. Door de stijgende kosten van salarissen en brandstoffen is het realiseren van hogere tarieven in de hele sector cruciaal geworden voor de continuïteit. De risico's in de sector lijken zich na de recessie te verschuiven van volumes en omzet richting de kostenkant. ABN AMRO verwacht wel dat de olieprijs in de rest van het jaar weer wat gaat dalen om uit te komen op een gemiddelde prijs van USD 99 per vat.
 Sectormonitor TransportLogistiek - Q1 maart 2011.pdf
 

Geen opmerkingen: