Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 25 januari 2011

Supervulkaan onder Yellowstone Park borrelt | vandaag.be

Supervulkaan onder Yellowstone Park borrelt | vandaag.be

Supervulkaan onder Yellowstone Park borrelt


De gigantische vulkaan onder Yellowstone National Park (foto) in de Amerikaanse staat Wyoming borrelt. De bodem rond de vulkaan is vorig jaar met ongeveer 25 centimeter gestegen. Sinds 2004 was er jaarlijks een stijging met 7 centimeter per jaar waargenomen en tussen 2007 en 2010 leek de vulkaan tot stilstand te zijn gekomen.
Die bodemstijging zorgt voor onrust. Maar omdat de ondergrondse zwelling van het magmareservoir zich op een diepte van 7 tot 10 kilometer voordoet, lijkt het ergste scenario uitgesloten. Een mogelijke uitbarsting van de vulkaan onder Yellowstone zou twee derden van de Verenigde Staten onbewoonbaar maken en duizenden keer zo zwaar zijn als die van de Mount St. Helens in 1980.
De laatste grote uitbarsting van de supervulkaan onder het park met zijn geisers dateert van meer dan 640.000 jaar geleden. Sinds die laatste uitbarsting heeft de vulkaan ongeveer 30 kleinere uitbarstingen gehad. De recentste deed 70.000 jaar geleden voor.

Geen reden tot paniek

"Voorlopig is er nog geen paniek en een dreigende catastrofe is uitgesloten. In het begin waren we wel ongerust en dachten we dat de supervulkaan bezig was om uit te barsten, maar zodra we zagen dat de magma op een diepte van tien kilometer lag, was er toch enigszins opluchting. Dit was heel anders geweest als de magma op zo'n 2 tot 3 kilometer onder het aardoppervlakte had gelegen", zo citeert de Britse Daily Mail geoloog Bob Smith van de universiteit van Utah. Maar toch is de stijging van de bodem volgens Smith een buitengewone gebeurtenis omdat het over zo'n groot gebied gaat.

Paniek is niet nodig en niet raadzaam!! Maar toch hoop `k op een grote waakzaamheid en alertheid van de vaststellers en hulpdiensten !! Dat ze die alvast paraat houden en de nodige veiligheidsmaatregelen reeds plannen en uitwerken !! Zodat  het allemaal onmiddellijk uitvoerbaar wordt zodra het nodig mocht blijken..!! 7 a 10 km is nu ook weer niet zooo diep... !!! En gezien de enorme oppervlakte en de onvermijdelijke impact daardoor komt men te laat als men alles nog moet gaan voorbereiden als de activiteit op 3 km onder de oppervlakte ligt !!!


Geen opmerkingen: