Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 25 januari 2011

Onrust in Belgische transportsector om pensioenen

http://www.ttm.nl/nieuws/id29259-onrust-in-belgische-transportsector-om-pensioenen.html


De vakbonden in de Belgische transport- en logistieke sector willen een volwaardig aanvullend pensioen. Indien de werkgevers niet over de brug komen, dreigen ze met acties.
BelgieDe bonden in de transportsector zijn al jaren vragende partij voor een tweede pensioenpijler. De uitbouw daarvan stond dan ook gepland in de sectorakkoorden 2007-2008 en 2009-2010. "Bedoeling was het tegen het einde van de looptijd van dit akkoord in te voeren", aldus Frank Moreels, secretaris bij de ABVV-BTB. Volgens de bonden is door laksheid aan werkgeverszijde daar nog niets van gekomen. Bij de laatste onderhandelingen stelden de werkgevers 100 euro per jaar per werknemer voor. Alles daarboven is voor rekening van het volgende sectorakkoord 2011-2012. "Te weinig om iets mee te doen. Een aalmoes", zegt Moreels daarover. De bonden willen 250 euro per jaar, maar stelden als eerste stap en als compromis 200 euro voor. De bonden kunnen zich niet vinden in de voorstellen van de werkgevers en zeggen dat zij hun beloftes niet nakomen. "Al zes jaar kent onze sector geen loonopslag boven de index. We voelen ons bekocht", aldus de socialistische vakbondsman. Indien er op de volgende onderhandelingsronde, gepland op 17 februari, geen ernstig voorstel komt, dreigen de bonden met acties. In de sector werken ruim 60.000 arbeiders: zowel vrachtwagenchauffeurs als logistieke medewerkers, die actief zijn in de depots en magazijnen.

Geen opmerkingen: