Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 25 januari 2011

Patiënten steunen dokter Coucke voor Orde van Geneesheren

http://www.gva.be/oost-vlaanderen/sint-gillis-waas/patienten-steunen-dokter-coucke-voor-orde-van-geneesheren.aspx
patienten steunen dokter coucke voor orde van geneesheren

10:06 De Orde van Geneesheren heeft de zaak rond dokter Francis Coucke verdaagd tot 14 maart. Coucke moest zich maandag verdedigen tegen de betichting van het Riziv dat zijn behandeling van CVS-patiënten zinloos en te duur is.Francis Coucke uit Sint-Gillis-Waas is een autoriteit in de behandeling van patiënten met het chronische vermoeidheidssyndroom. In zijn praktijk koppelt Coucke bijna altijd een fysieke achtergrond aan het voorkomen van de ziekte. Zo stelde de dokter vast dat veel mensen met CVS in het verleden een auto-ongeval hebben gehad, of andere gezondheidsproblemen.
Maandag moest Coucke zich verantwoorden voor de Orde van Geneesheren. Hij krijgt van het Riziv het verwijt dat hij zijn patiënten meetroont in een gevaarlijke behandeling met hormonale producten, die veel te duur is. Maar de honderd patiënten die naar Brussel waren afgezakt om hun ’wonderdokter’ te steunen in zijn verweer, zijn het daar duidelijk niet mee eens.
“Ik ben acht jaar geleden ziek geworden door een metaalvergiftiging, nadat een tandarts een metalen plaatje in mijn gebit had geplaatst”, zegt patiënte Maike Van Gool. “Ik woog nog 38 kilo, zat in een rolstoel en was op sterven na dood, tot een dokter me naar mijnheer Coucke doorverwees. Hij schreef me een behandeling voor met groeihormonen. Duizend euro per maand, maar die wordt wel terugbetaald door het Riziv. Tenminste, als dokter Coucke niet wordt veroordeeld. Als dat gebeurt, is mijn leven en dat van honderden andere patiënten voorbij.”
Coucke riskeert een schorsing van twee jaar en een monsterboete van 635.000 euro. Maar maandag, na het luisteren naar de verdediging van de dokter, besliste de Orde om toch even bedenktijd te nemen. Tot 14 maart. Dan luisteren de eminenties ook naar het rapport dat Thierry Hertoghe, een deskundige in hormonale behandelingen, opstelde. “Ik heb alle behandelingen onderzocht”, aldus dokter Hertoghe.
“Ik heb geen enkele anomalie aangetroffen. Er zijn wel honderden patiënten die zeggen dat ze zich dankzij de behandeling met groeihormonen beter voelen. Volgens mij is er dan ook geen enkele reden om aan het nut van de behandeling door dokter Coucke te twijfelen.”
GW
Toch ook weer hoopvol nieuws !!! Was vroeger in behandeling bij de vader van Thierry voor 
schildklier !!! Jaren naar hem geweest !! Zeer tevreden over !!! Als zijn zoon als zijn vader is is succes verzekerd !! Blij dat deze zich achter dr Coucke schaart !!!

Geen opmerkingen: