Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 8 januari 2011

nieuws Limburg - Alarmpeil overschreden in Halen - Hbvl.be

nieuws Limburg - Alarmpeil overschreden in Halen - Hbvl.be

Eens een keer wat anders dan brand. Ook verre van ideaal, maar er kan tenminste preventief opgetreden worden.
water blijft stijgen op verschillende plaatsen07/01 Door de hevige regenval en de smeltende sneeuw staan verschillende Waalse gemeenten onder water en ook in Vlaanderen stijgt het waterpeil op verscheidene plaatsen. In Halen dreigde een beek uit haar oevers te treden.
Het waakpeil van de Maas is voorlopig enkel in Lanaken-Smeermaas overschreden. De veerpont, die Meeswijk met het Nederlandse Berg aan de Maas verbindt, is uit de vaart genomen. Er worden wel maatregelen genomen opdat woningen in de buurt en het dorpsplein van Lanaken-Smeermaas niet in de problemen zouden komen.
Hetzelfde gebeurt in Halen. Daar kon een zijrivier van de Velpe (foto onder) het water niet meer slikken. De Civiele Bescherming gebruikte een zware pomp om water van de beken in de rivier de Velpe te pompen.


De Demer heeft het alarmpeil bereikt in Aarschot en Zichem. Het Hydrologisch Informatiecentrum verwacht dat de maxima tegen zaterdagmiddag bereikt worden.
In Moelingen (Voeren) zijn de problemen die vanochtend waren ontstaan met de berwijn (foto bovenaan) ondertussen van de baan.


Galerij

Groot alarm voor hoogwater in Nederlandse Maas

wateroverlast in nederlands limburg

07/01 De Nederlandse hulpdiensten hebben vrijdagavond groot alarm geslagen voor het stroomgebied van de Maas in Zuid-Limburg omdat het water in de Maas sneller stijgt dan aanvankelijk verwacht. 
Eerder vrijdag verwachtten de beleidsteams dat de Maas een maximale waterafvoer van 2.000 kubieke meter per seconde zou bereiken en dan zou gaan dalen. Maar om 21.00 uur was de afvoer al 2.000 kubieke meter. Rijkswaterstaat verwacht dat de piek in de nacht van vrijdag op zaterdag rond de 2.250 komt te liggen.
Het operationeel beleidsteam voor Zuid-Limburg heeft nu een zogenoemde GRIP-4-situatie uitgeroepen, eenzelfde hoge alarmeringsfase als enkele dagen geleden in Moerdijk.

Smeltende sneeuw

Op verschillende plaatsen in Nederlands Limburg dreigden donderdagnacht beken en rivieren buiten hun oevers te treden. In onder meer Valkenburg, Vaals, Nuth, Landgraaf, Simpelveld en Gulpen-Wittem werd de brandweer opgeroepen over ondergelopen wegen en enkele ondergelopen kelders.
Als gevolg van de smeltende sneeuw in ons land en de aanhoudende regenval is de waterstand van de Maas sterk verhoogd en ook nam de stroomsnelheid van de rivier toe. Bij meetpunt Sint Pieter voerde de Maas meer dan 1500 kubieke water per seconde af. Vanaf die waarde is er sprake van hoogwater en worden maatregelen genomen.
Archieffoto
Oesje... !!!

Geen opmerkingen: