Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 8 januari 2011

"Vluchtmisdrijven moeten zwaar bestraft worden" | vandaag.be

"Vluchtmisdrijven moeten zwaar bestraft worden" | vandaag.be
Vluchtmisdrijven moeten zwaar bestraft worden


vandaag, 09:28
In 2009 heeft een politierechter 14.000 keer iemand veroordeeld wegens vluchtmisdrijf. Als er gewonden of doden bij zijn, worden er boetes van minimaal 2.200 euro opgelegd. Politierechter Peter D'Hondt uit Dendermonde vindt dat vluchtmisdrijf streng bestraft moet worden.
D'Hondt vindt dat de verjaringstermijn van verkeersovertredingen verlengd moeten worden. Voor gewone overtredingen bedraagt die termijn nu één jaar, voor vluchtmisdrijf drie jaar. "Zware misdrijven verdienen een zware straf én een lange verjaringstermijn. Als je hoge boetes oplegt zonder de verjaringstermijn te verlengen, is dat koren op de molen van zij die beweren dat het verkeer de melkkoe van de staat is. Leg dat maar eens uit aan de families van die 774 verkeersdoden vorig jaar", klinkt het in een krant van Corelio.
Volgens de man komen vluchtmisdrijven nog veel te vaak voor. Zo veroordeelde hij onlangs iemand voor zijn vijfde vluchtmisdrijf. Herhaling is pas sinds een jaar een verzwarende omstandigheid.

Gevangenisstraf

De politierechter vindt dat men vluchtmisdrijven enkel kan aanpakken door zware straffen, zoals een gevangenisstraf en een boete van minimaal 2.200 euro. Eind 2009 veroordeelde hij iemand tot zeven jaar gevangenis, een straf die werd bevestigd in beroep.
"Sommige mensen vragen zich af of die superboetes wel werken. Ik denk van wel: het aantal verkeersdoden is sindsdien significant gedaald. Het is schrijnend dat de mensen van alles de prijs kennen, maar niet meer de waarde. Ze weten hoeveel het kost om door een rood licht te rijden, in plaats van na te denken waarom dat rood licht er staat. Als je verkeersdelicten bagatelliseert, straf je de slachtoffers een tweede keer. Want zij moeten dan leven met de gedachte aan die lichte straf", besluit D'Hondt.
Reacties in de krant:
I J Th
Heel zeker. Maar de overvallen, inbraken, vernielingen. en al dat fraais niet vergeten.

4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Patrick VI
Patrick VI
Nog zwaardere gaan straffen, de heer D'Hondt steekt nu al overal boven met zijn rechterlijke uitspraken.
Men zou beter opteren dat degene die een vluchtmisdrijf begaat zich eerst anoniem kan melden via een telefoon nummer.
Vlucht misdrijf is niet goed te praten, maar komt voort uit een paniek reactie.
Nog zwaardere straffen opleggen, gaat dit alleen maar doen toenemen.4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Werner Peeters_
Werner Peeters
Niets anoniem, ze moeten niet vluchten! Meeste gaan vluchten omdat ze weten dat ze in fout zijn en niet de verantwoordelijk willen nemen.


4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Mattyns René_
Mattyns René
Patrick de zoveelste.Dus als je weet dat je zwaar(der) gestraft wordt bij een vluchtmisdrijf, ga je het vlugger doen? Rare logica, niet?


4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Rie De Smet_
Rie De Smet
Patrick : vluchtmisdrijf komt niet allen voor door paniek. Komt ook voor uit schrik voor de financiële gevolgen , niet in orde zijn met verzekering, drank.


4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
zetje
zetje
Is die D'Hondt echt zo streng voor ALLE wegebruikers ? 'tzou mij verwonderen, vluchtmisdrijf is niet goed te praten, maar ergens te begrijpen, het is een natuurlijke reaktie,die de natuur ons meegegeven heeft. Wetten houden dit niet tegen. In de meeste gevallen geven de daders zich aan, soms na uren, som iets later, of niet.Dan verschijnen die mensen voor een halve gek een beetje te vergelijken met Alva en horen hun daar veroordelen tot een straf die men in een andere rechtbank nog niet oplegt voor een gewapende overval. Bij een vlg feit zal het schuldbesef een beetje minder zijn.


4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Blackpearl
Blackpearl
Er is vluchtmisdrijf en vluchtmisdrijf natuurlijk. Familie van me is een paar jaar geleden op zeer grove manier op het voetpad doodgereden door een zatlap die veel te snel reed in bebouwde kom. De politie heeft nog een heel eind de achtervolging ingezet. Die man is met moeite gestraft geweest (1 jaar rijverbod en 2500 euro boete). Dat is voor mij geen straf. Maar de familie D'Hondt is vooral mediageil, zie maar naar Paula, met haar integratie, en haar zoontje, die toch wel heel goed de heilige kan uithangen ...


2 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Vercruysse Charles_
Vercruysse Charles
politierechter d'hondt ken ik alleen uit de pers maar die man moest rechter geweest i n 1940/1945


2 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
@ Patrick: Ben het met u eens wat mogelijkheid tot zichzelf aangeven betreft. Echter wel een tijdsgrens er op zetten. Een week bvb. Nadien straf verzwaren. Bij 1e herhaling :straf verdubbelen . enz... Telkens gevoelig verzwaren... Bij niet aangeven: rijbewijs definitief kwijt en onherroepelijk gevangenisstraf zonder verjaring te kunnen inroepen
Wat vinden andere lezers hiervan ??

Geen opmerkingen: