Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 7 december 2010

Ultrarunning

Ultrarunning


Beschrijving

Van Wikipedia , de Vrije encyclopedie
Een ultramarathon (ook wel ultra-afstand ) is het sportevenement waarbij loopt langer dan de traditionele marathon lengte van 42.195 kilometers (26.2188 mi).
Er zijn twee soorten ultramarathon evenementen: degenen die een bepaalde afstand te dekken, en evenementen die plaatsvinden gedurende bepaalde tijd (met de winnaar die het meest afstand in die tijd). De meest voorkomende afstanden zijn 50 en 100 kilometer (of 31.07 en 62.14 mijl).
De "100 kilometer" is een officieel IAAF evenement.
Andere afstanden / tijden omvatten dubbele marathons, 24-uurs races , en meerdaagse races van 1000 mijl of zelfs nog langer. Het formaat van deze gebeurtenissen en de opleidingen verschillen, variërend van een of meerdere loops (sommige zo kort als een 400-meter baan), point-to-point races weg of het pad, om cross-country rogaines . Veel ultramarathons, in het bijzonder parcours uitdagingen , ernstige natuurlijk obstakels, zoals slechte weersomstandigheden, de hoogte wijzigen of ruig terrein. Veel van deze wedstrijden worden op de onverharde weg s of bergpaden , hoewel sommige lopen op verharde wegen als goed. Meestal zijn er hulppost s 5 tot 15 km uit elkaar elke, waar lopers kunnen aanvullen eten en drinken leveringen of neem een korte pauze.
Getimede gebeurtenissen variëren van 6, 12 en 24 uur tot en met 3 en 6 dagen (bekend als meerdaagse evenementen). Getimede gebeurtenissen zijn over het algemeen uitgevoerd op een track of een korte weg natuurlijk, vaak voor een mijl of minder.
De Internationale Vereniging van Ultra Runners (IAU) organiseert het WK voor diverse ultramarathon afstanden, met inbegrip van 50K, 100K, 24 uur en ultra trail lopen . Deze gebeurtenissen worden gesanctioneerd door de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF), de internationale overkoepelende organisatie van de track and field. Veel landen over de hele wereld hebben hun eigen ultrarunning organisaties, vaak de nationale atletiek federatie van dat land, of worden gesanctioneerd door een dergelijke nationale atletiek organisaties. Wereldrecords voor afstanden, tijden en leeftijden worden bijgehouden door de IAU.

Bron

Bovenstaande Omschrijving Van het Wikipedia-Artikel Ultrarunning , Onder licentie van CC-BY-SA , volledige Lijst van deelnemers hier . Communitypagina's zijn niet geaffilieerd voldaan, van de bekrachtigd deur, Iemand sterft Geassocieerd is voldaan Onderwerp het.

Geen opmerkingen: