Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 7 december 2010

Banen op de tocht bij DHL

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7700

Pakketbezorger DHL wil het contract van tweehonderd werknemers in Nederland halveren. Vakbond CNV Vakmensen vreest dat veel werknemers hun baan verliezen, omdat een parttime baan voor hen geen optie is. DHL zegt dat het door marktomstandigheden tot de stap wordt gedwongen.


Klanten willen hun pakketten volgens een woordvoerder van het bedrijf steeds later aanleveren. "Als we dat niet mogelijk maken, stappen ze over naar een andere bezorger." Daarom wil het bedrijf het sorteren van de pakketten efficiënter laten gebeuren. "Door dat proces in te korten, hebben we minder personeel nodig." De maatregel treft dan ook vooral het personeel in de loodsen, zoals inpakkers en heftruckchauffeurs.

"DHL verdedigt de reorganisatie door te stellen dat de mensen nu maar een beetje lopen te lanterfanten", stelt CNV-onderhandelaar Frans Westerman. "Hier is meer aan de hand." Volgens hem gaat het werk met pieken en dalen. Soms is het wellicht rustiger, maar hij vreest dat de parttimers structureel moeten overwerken zodra het druk wordt.

Een parttimer die structureel overwerkt heeft een nadelige positie als hij bijvoorbeeld ziek wordt. De vergoeding die hij dan krijgt wordt berekend op basis van het aantal uren dat in zijn contract staat, terwijl hij in werkelijkheid meer uren werkte.

Ook vreest Westerman dat werknemers in de problemen komen doordat ze de helft van hun salaris kwijtraken. Hij wil dat een gedegen onderzoek wordt gedaan naar het werkaanbod in de loodsen.

DHL zegt dat het om een voornemen gaat en dat het personeel nu op de hoogte wordt gebracht. Over het voornemen is nog niet met de bonden overlegd.

©Novum | Transport Online

Geen opmerkingen: