Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 7 december 2010

Maastrichtse onderzoekers schakelen gen uit dat hartfalen veroorzaakt

http://www.vandaag.be/lifestyle/53717_maastrichtse-onderzoekers-schakelen-gen-uit-dat-hartfalen-veroorzaakt.html
Maastrichtse onderzoekers schakelen gen uit dat hartfalen veroorzaakt


Wetenschappers aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum hebben een gen gelokaliseerd dat aan de basis ligt van hartfalen. Ze hebben bovendien ontdekt hoe dit gen kan worden uitgeschakeld. Wordt het gen uitgeschakeld, dan zijn de resultaten spectaculair. Het hart herstelt onmiddellijk ondanks belastende factoren zoals een blijvend hoge bloeddruk.
Het gen in kwestie is het microRNA-199b gen. Of het nu gaat om hoge bloeddruk, een vernauwing van de opening van de aortaklep, of een ernstige hartaanval; bij alle typen hartfalen gaat het, volgens de Maastrichtse onderzoekers, uiteindelijk om activering van het microRNA-199b-gen.

Uiteenlopende hartaandoeningen

Het onderzoek naar het gen heeft tot dusver 5 jaar in beslag genomen. "We zijn begonnen bij de mens. Bij tientallen patiënten met uiteenlopende aandoeningen zagen we steevast een activering van dat gen. We ontdekten dat als we het gen activeren, hartfalen zich ontwikkelt. Schakelden we het uit, dan stopt het hartfalen volledig en komt een genezingsproces op gang. Sterker nog, het genezen van de zieke hartspier blijft zich doorzetten, ook wanneer er sprake is van een continue hoge bloeddruk. Deze therapie werkt zelfs bij al vergevorderd hartfalen, dat is zeer bijzonder”, aldus onderzoeksleider en moleculair bioloog prof.dr. Leon de Windt (foto).
Volgens de Windt gaat het om een nog altijd experimenteel maar zeer veilige genezingsmethode. Het medicijn is gebaseerd op het biologisch manipuleren van lichaamseigen moleculen en zorgt voor uitschakeling van het microRNA-199b via natuurlijke processen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het decembernummer van het tijdschrift Nature Cell Biology.
Goed nieuws voor hartlijders dus... !!!


Geen opmerkingen: