Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 14 november 2010

Grootschalig bouwproject met groene accenten

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLKSC_20101029_001&postcode=2390


JEUGDCOMPLEX, BIBLIOTHEEK, KINDEROPVANG EN POLYVALENTE RUIMTE  • Er wordt voor voldoende groenaanleg gezorgd
Er wordt voor voldoende groenaanleg gezorgd
Een prestigeproject dat wellicht te ambitieus was voor de gemeente alleen. Daarom kwam een publiek-private samenwerking tot stand. Dit betekent dat de gemeente - de publieke partner - samenwerkt met een aannemer - de private partner, in dit geval Van Roey. De aannemer zet appartementen en commerciële ruimtes neer op de gemeentegrond en verkoopt die. Met de opbrengst poot hij vervolgens op dezelfde site een aantal openbare nutsgebouwen neer. Op die manier draait Malle niet alleen op voor de volledige aanleg.
Plaatsgebrek Communicatiebeamte Brenda Rosiers: ‘Het was zeker nodig om de bibliotheek aan te pakken. Oostmalle heeft een zeer klein filiaal, waar ze al jarenlang klagen over plaatsgebrek. Ook belangrijk is dat heel veel jeugdverenigingen een lokaal hebben in De Notelaar. Maar het gebouw is verouderd, en er is niet genoeg plaats voor alle verenigingen zoals de scouts, de chiro, de Roodkapjes,... Die willen op zaterdag en zondag meer speelruimte. Daarnaast zijn er ook voor andere verenigingen dikwijls vergaderlokalen nodig. Die krijgen in de nieuwe infrastructuur allemaal een plaatsje’, licht ze toe.
‘Daarnaast blijft er zeker voldoende groene ruimte. Aleen achteraan links verdwijnt een klein stukje, voor de rest worden er nieuwe aanplantingen voorzien. Dat was één van de voorwaarden. De jeugd moet er kunnen spelen’, voegt de communicatieverantwoordelijke eraan toe.
Nieuwe bibHet project is verdeeld in vijf kleinere projecten. De Notelaar zelf blijft op dezelfde plaats. De bibliotheek verhuist van zijn huidige locatie naar een nieuw gebouw op de plaats waar nu jeugdclub Malmejo ligt. Vooraan links worden een aantal commerciële ruimtes voorzien, op de verdieping krijgen een 24-tal sociale woningen vorm. Ook een paar polyvalente lokalen zoals de huidige J- en K-lokalen vinden in dit gebouw een plaats. Tot slot komt er nog een conciërgewoning.
Grotere kinderopvang De huidige bibliotheek wordt verbouwd tot kinderopvang. In het gebouw krijgt Kind en Gezin een onderzoeksruimte, zodat de raadplegingen in de toekomst daar plaatsvinden. Verder komt daar ook een keuken en een sanitaire ruimte. Aan het huidige gebouw wordt nog extra speelruimte gebouwd en een groot overdekt terras. Zo kunnen de kindjes ook met minder goed weer buiten spelen. Momenteel heeft de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Pinkeltje een maximum capaciteit van 22 kindjes. In de toekomst wordt die in de nieuwe lokalen uitgebreid. Voordien was Pinkeltje gehuisvest in een huurpand. In afwachting en tot de nieuwe locatie klaar is, heeft de kinderopvang een tijdelijk onderkomen gevonden in een eigendom van de gemeente langs de Lierselei 17-19.
JeugdcomplexDe jeugdbewegingen krijgen voor elke leeftijdsgroep een eigen plek. Voor de leiding is een apart lokaal voorzien en er komen bergingen voor groter materiaal. Ook als het regent is het mogelijk om te spelen, want er komt een 400 m² overdekte speelplaats.
In de kelder van dit gebouw komt de nieuwe jeugdclub Malmejo. Er is ondergronds ook een polyvalente zaal, waar verenigingen een spaghettislag, bonte avond of fuif kunnen organiseren. Omdat deze ruimte ondergronds is, zal er weinig geluidsoverlast zijn. Bovendien komt er een lift zodat alle praktische problemen van de baan zijn.
WoonprojectAan de Lierselei trekt Van Roey naast de voorziene sociale appartementen een aantal bescheiden appartementen op. In het oude schoolgebouw komen op het gelijkvloers drie appartementen en op de verdieping drie duplexappartementen. De overige flats worden langs de Vrijwilligersstraat gerealiseerd.
Voldoende parkeerplaatsenOp dit moment zijn er 75 parkeerplaatsen en nadien zullen dat er evenveel zijn. Voor de bewoners van de appartementen zijn bijvoorbeeld ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. Op die manier blijft er zeker genoeg parkeerruimte over voor bezoekers.
Vier jaarDe geplande werken verlopen in fases. Verwacht wordt dat dit in totaal zo’n vier jaar in beslag neemt. De eerste bouwaanvraag voor de jeugdlokalen wordt rond deze tijd ingediend en waarschijnlijk wordt in maart 2011 met de werken gestart. Die lokalen zouden eind 2012 klaar moeten zijn. Vervolgens begint de aannemer met de bouw van de bibliotheek en de polyvalente zalen. Ondertussen kunnen de inwoners nog altijd een boek lenen in de bib, bloed geven in De Notelaar of fuiven in jeugdhuis Malmejo.
KostenplaatjeDe aannemer levert de openbare gebouwen water- en winddicht op. De waarde ervan wordt geraamd op 3,2 miljoen EUR. De gemeente zorgt vervolgens voor de afwerking, wat vermoedelijk nog 2 miljoen EUR kost.


Geen opmerkingen: