Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 15 november 2010

Straks vooral Polen op binnenlandse ritten?

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7622

UTRECHT - "Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO zijn verheugd over de toezegging die Europees commissaris Siim Kallas (Transport) afgelopen week deed aan de Transportcommissie van het Europees Parlement om op termijn de huidige cabotage beperkingen in het Europese wegvervoer op te heffen. Wij vinden zo ongeveer het tegenover gestelde", reageert bestuurder Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten tegenover Transport Online."Die nieuwe cabotageregels bedreigen de Nederlandse chauffeurs in hun bestaan. Wij zijn al een behoorlijk deel kwijtgeraakt op de internationale markt. Nu gaan we ook veel verliezen op de Nederlandse markt", voorspelt Van den Dungen.

Illegaal

"Via die regels is het op slinkse wijze mogelijk om in ons land buitenlandse chauffeurs uit Zuid-Europa, zoals Polen, het werk volgens een niet Nederlandse cao te laten doen. Daardoor raakt de Nederlandse chauffeur zijn werk kwijt. Het gaat bijvoorbeeld om het bevoorraden van winkels, benzinestations en de bouw."

"Nu was dat vrijwel onmogelijk om Oost-Europeanen voor dat werk in te zetten. Of het moest illegaal. Straks kan een buitenlands transportbedrijf op Nederland gaan rijden en de rondritjes in ons land meepakken. Dat is het binnenlandsvervoer en dit werk zal naar de goedkoopste gaan."

Op andere gedachten brengen

"FNV Bondgenoten zal alles in het werk stellen om het Europees Parlement op andere gedachten te brengen. Wij gaan mensen organiseren en mobiliseren zodat men bewust wordt van wat er gaat gebeuren", benadrukt Van den Dungen.

"Een Poolse chauffeur kost altijd nog de helft van een Nederlander. Wij kunnen niet eisen dat de Nederlandse chauffeur inlevert. Die loopt qua salaris al zo’n vijftien procent achter. Van minder kunnen ze niet leven", besluit hij.

©Transport Online / Marcel van der Voort

Geen opmerkingen: