Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 14 november 2010

Het Nieuwsblad - Gemeente Malle: Nieuw woonzorgcentrum klaar op 1 december

Het Nieuwsblad - Gemeente Malle: Nieuw woonzorgcentrum klaar op 1 december

De nieuwbouw vervangt rusthuis Herfstzon (vooraan).wlt

MALLE - Op 1 december zal het woonzorgcentrum van Malle de deuren openen. Ter Bleeke biedt zestig woongelegenheden voor lang verblijf en vijf voor kort verblijf. Er wordt momenteel nog volop gebouwd aan het nieuwe woonzorgcentrum 'ter Bleeke' in de Blijkerijstraat in Oostmalle. Dit centrum zal het bestaande rusthuis Herfstzon vervangen. De werken verlopen zoals gepland zodat de deuren vanaf 1december openen. Het woonzorgcentrum omvat zestig woongelegenheden, vijf woongelegenheden voor kort verblijf en twintig assistentiewoningen. Daarnaast zal het nieuwe dienstencentrum 'De Ring' ook een vaste stek krijgen in ter Bleeke. Senioren vanaf 65 jaar kunnen terecht in het woonzorgcentrum.

'Elke kamer heeft een oppervlakte van 25m², bevindt zich op het gelijkvloers en beschikt over een sanitaire ruimte met toilet, lavabo en instapdouche', vertelt OCMW-secretaris Eddy Smits. Het woonzorgcentrum bestaat uit twee afdelingen van elk dertig woongelegenheden. 'In elke afdeling zijn twee leefruimtes voor elk vijftien bewoners. Aan de leefruimtes komt een groot terras dat uitgeeft op een gezellige binnentuin. Centraal gelegen is er een mooie cafetaria waar bezoekers van het dienstencentrum en het woonzorgcentrum terecht kunnen voor een drankje, een babbel of een gezellige activiteit.'Vereenzaming 

In het nieuwe woonzorgcentrum wordt ook een kort verblijf aangeboden. Dit bestond niet in het oude rusthuis. Onderzoek wees uit dat er toch wel nood aan was. 'Korte verblijven bieden de mogelijkheid om senioren, boven de 65 jaar, in bepaalde situaties tijdelijk op te vangen', vervolgt Smits. 'Bijvoorbeeld wanneer de senior niet meer in het ziekenhuis moet verblijven, maar nog niet naar huis kan wegens fysieke, psychische of andere redenen. Of wanneer de mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is.'

Een derde voorziening is het gloednieuw dienstencentrum De Ring. 'Dit centrum speelt een belangrijke rol in het sociale leven van Malle en kan een hulpmiddel zijn om vereenzaming tegen te gaan. Het dienstencentrum organiseert informatieve, recreatieve en vormende activiteiten voor nog thuiswonende senioren vanaf 55jaar. e bedoeling is dat De Ring een centrale ontmoetingsplaats wordt voor de buurt.'

Er worden ook twintig assistentiewoningen ingericht, voor senioren die zelfstandig kunnen wonen. De woningen bevinden zich of de eerste en tweede verdieping en zijn aangepast aan minder mobiele senioren. Er zijn gemeenschappelijke zitruimten en aangelegde buitenterrassen waar de bewoners kunnen samen komen. De bewoners kunnen wel gebruik maken van de diensten die het lokaal dienstencentrum aanbiedt.

'De minimum leeftijd om zich in te schrijven voor zo'n woning is 65 jaar. Van de twintig assistentiewoningen biedt het Sociaal Huis Malle er vijftien via een obligatie met woonrecht aan en vijf worden er verhuurd', besluit Smits.

Geen opmerkingen: