Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 12 november 2010

Alcoholslot vanaf eind november POLITIERECHTERS KRIJGEN BIJKOMENDE STRAFMOGELIJKHEID

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=PS320M8C&_section=60451045&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=ochtendupdate
blg


BRUSSEL - Politierechters in ons land krijgen over enkele weken de mogelijkheid om hardleerse dronken bestuurders te verplichten een alcoholslot in hun auto te installeren. 
Van onze redacteur

Een autobestuurder is gisteren overleden nadat hij 's ochtends in Antwerpen door een dronken chauffeur van de weg was gekatapulteerd. Omdat alcoholmisbruik bij bestuurders zo'n menselijke ravage blijft aanrichten, werken verschillende regeringen in Europa aan de invoering van een zogenaamd alcoholslot. Dat betekent dat een bestuurder een blaastest moet doen voor hij zijn auto kan starten. De auto kan niet vertrekken als de bestuurder meer dan 0,2 promille alcohol in het bloed heeft.

De Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, maakte woensdag bekend dat zij vanaf mei volgend jaar een alcoholslot verplicht wil maken voor alle bestuurders die betrapt worden op een promillage van 1,3. Dat komt overeen met acht tot tien glazen bier. België staat met het alcoholslot al een eind verder. Er is een wet terzake goedgekeurd op 9 juli vorig jaar. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) is ondertussen klaar met de uitvoeringsbesluiten. Die zijn net ondertekend, maar voor de wet gepubliceerd kan worden in het Staatsblad en dus van kracht wordt, moeten ze mee ondertekend worden door premier Yves Leterme, minister van Economie Vincent Van Quickenborne, minister van Justitie Stefaan De Clerck en de koning. 'Dat moet normaal eind november, begin december een feit zijn.'

Schouppe wijst wel op enkele verschillen tussen zijn wetsvoorstel en het Nederlandse. In Nederland gaat het om een administratieve sanctie. 'Wij bieden daarentegen aan politierechters het alcoholslot aan als bijkomende strafmogelijkheid. Het zal gelden voor hardleerse dronken chauffeurs, voor recidivisten.'

Belgische politierechters kunnen vrij bepalen of ze een dronken bestuurder een rijverbod opleggen, een geldboete geven of een werkstraf opleggen, en of ze een alcoholslot laten installeren. De veroordeelde moet het slot op eigen kosten laten plaatsen. Zo'n toestel kost al gauw tussen de 1.000 en 2.000 euro. De politierechters kunnen daarnaast bijkomende maatregelen opleggen zoals het verplicht laten behandelen van de alcoholverslaving. De nieuwe strafmogelijkheid is volgens Schouppe een extra wapen in de strijd om het aantal verkeersdoden te laten dalen.

Maar het alcoholslot heeft ook tegenstanders. Het is immers mogelijk om de werking van het slot te omzeilen, bijvoorbeeld door iemand anders te laten blazen. Probleemdrinkers die nuchter achter het stuur kruipen, kunnen last krijgen van epileptische aanvallen, van trillingen en van slechte concentratie. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie beweert zelfs dat alcoholsloten slecht zijn voor de verkeersveiligheid.

En nu maar hopen dat het dodenaantal daalt... en het aantal zwaargewonden die voor de rest van hun leven er een souvenir aan overhouden...

Geen opmerkingen: