Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 12 november 2010

Samen op de bres voor 2060 - Gva.be

Samen op de bres voor 2060 - Gva.be

09:32 Vanaf vandaag brengen wij acht dagen lang uitgebreid verslag uit over het leven in de wijk Antwerpen 2060. We willen een haarfijne scan maken van het stadsdeel dat al drie decennia te boek staat als het meest problematische van de stad. Morgen hebben we het over criminaliteit, in de volgende dagen komen ook aspecten als ondernemen, wonen, onderwijs, integratie en overlast aan de beurt.Waarom brengen we deze reeks nu? Omdat alle signalen erop wijzen dat het echt niet goed gaat met de buurt. Drugs, steekpartijen, overvallen: de wijk is de jongste maanden in bezit genomen door tientallen dealers en andere criminelen die - zo zal blijken uit onze reportages - er geen geheim van maken dat de criminele sector hen prima bevalt.
De huidige evolutie is bijzonder jammer, omdat er de voorbije jaren echt wel veel inspanningen zijn gedaan voor 2060. De politie doet haar best om zichtbaar aanwezig te zijn, de stad koopt en renoveert leegstaande en verwaarloosde panden, een vestigingsreglement legt de wildgroei van nacht- en telefoonwinkels aan banden, de Permeke-bibliotheek en het Designcenter gaven een meerwaarde aan de wijk, Park Spoor Noord betekende een enorme aanwinst... Maar het is niet genoeg, het blijft rommelen. En dus moeten de overheid en de samenleving meer inspanningen doen.
Wie de wijk in cijfers bekijkt, ziet al snel waar de grootste pijnpunten zich bevinden en waaraan dus hard moet worden gewerkt. Een stadsdeel met 40.000 inwoners, van wie er 5.000 werkloos zijn. Liefst 532 verwaarloosde panden en 159 leegstaande winkels, een aandeel van 15 procent. Sinds april vorig jaar werden er niet minder dan 258 drugsdealers opgepakt. Zeventig procent van hen bleek illegaal in het land, maar slechts één werd door de Dienst Vreemdelingenzaken gerepatrieerd.
De bewoners zijn het beu en dreigen het recht in eigen handen te nemen. Dat kan in een rechtsstaat natuurlijk nooit de juiste weg zijn. Hun engagement bewijst wel dat de inwoners van 2060 na al die jaren nog steeds een grote mentale veerkracht hebben. Tal van straatvrijwilligers, bewonersgroepen zoals De Bilzen en Noordlink, acteur Gène Bervoets die zichzelf opwerpt als ambassadeur van de wijk: de mensen van de Seefhoek, de Dam, Stuivenberg en de stationsbuurt blijven voor hun wijk vechten. We hopen hun de komende dagen met onze verhalen wat extra steun te kunnen geven.
Door Lex Moolenaar
Voor al wie zich op de een of andere manier met Antwerpen verbonden voelt en allen wie het interesseert !!

Geen opmerkingen: