Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 1 januari 2012

Wasbeerhondjes levend gevild voor namaak-Uggs - Consument - AD Niet bepaald vrolijke inhoud op nieuwjaarsdag, maar het moet geweten zijn !!

Wasbeerhondjes levend gevild voor namaak-Uggs - Consument - AD


NIET VOOR GEVOELIGE KIJKERS !!


De zogenaamde schapenwol die verschillende fabrikanten van de populaire namaak-Uggs gebruiken in hun laarzen, is in werkelijkheid de pels van levend gevilde wasbeerhonden uit China. Dat meldt dierenrechtenorganisatie The Humane Society International.
Op twee jaar oude beelden van de dierenrechtenorganisatie is te zien hoe de dieren op gruwelijke wijze gevild worden. De pels wordt vervolgens zonder problemen Australië ingevoerd.

De organisatie ontdekte door recent onderzoek dat verschillende fabrikanten de wasbeerhondenpels gebruiken. Onder hen ook meerdere makers van de populaire namaaklaarzen. Volgens de dierenrechtenorganisatie wordt de pels verkocht als schapenwol.

Reactie Ugg
Volgens Lena McDonald, directeur van Ugg Australia, plaatsen fabrikanten die de wasbeerhondenpels gebruiken, de hele industrie in een slecht daglicht. 'Wij gebruiken enkel Australische schapenwol om de kwaliteit van onze laarzen te garanderen. Helaas stellen we vast dat er ongeveer dertig tot veertig andere fabrikanten zijn die de naam 'Ugg' ook onterecht gebruiken en met pelsen werken. Velen van hen zijn niet eens Australisch en toch verkopen ze hun laarzen als 'van Australische schapenwol gemaakte Uggs'.'

Echte Uggs zijn gemaakt van schapenleer en schapenbont. Ze ruiken ook natuurlijk, terwijl de namaaklaarsjes vaak een verfgeur hebben. 

Regering
The Humane Society International roept de Australische regering op meer én strengere controles uit te voeren en de invoer van de pels te verbieden. Maar voor de regering heeft dat voorlopig geen prioriteit. 'We willen eerst meer informatie vergaren over de materie voordat we hierover een officieel standpunt innemen', aldus de regering.

De wasbeerhond (nyctereutes procyonoides) is een diersoort die oorspronkelijk in het wild leefde in Oost-Azië. Tegenwoordig leven er ook verwilderde exemplaren in Europa. De diertjes worden in China, maar ook in Finland bijvoorbeeld, op grote schaal gekweekt om hun pels.

Hieronder zijn de beelden van de dierenrechtenorganisatie te zien. 
Let op, de beelden zijn schokkend.

(Redactie)
04/10/11 10u09
    mailIconprint||

    Geen opmerkingen: