Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 24 januari 2012

In 2005 overleed de jonge Sophia Mirza aan de gevolgen van de ernstige aandoening ME/cvs,....

Logo 
Monday 24 january 2012

In 2005 overleed de jonge Sophia Mirza aan de gevolgen van de ernstige aandoening ME/cvs, een aandoening die veel te vaak wordt afgedaan als "psychisch" en "niet ernstig"...  terwijl ME/cvs zelfs mensenlevens kan eisen.  De videoreportage  van 2008 waarin de moeder van Sophia Mirza aan het woord is in verband met de ernst van de aandoening die het leven kostte aan haar dochter,  kan u hier bekijken.

Deze tragische video laat ons zien dat ME/cvs een heel ernstige aandoening is. Niet zo maar een "beetje moe-zijn" zoals zo vaak ten onrechte wordt gedacht of door controle-organen en de media wordt beweerd.  Haar moeder vertelt het tragische verhaal van haar dochter... over haar pijnen, haar uitputting,... haar dood....
 De video is engelstalig met nederlandstalige ondertitels

Sophia Mirza sterft aan ME


Sophia Mirza was de eerste patiënte in the UK waarbij als officiële doodsoorzaak ME op de overlijdensakte genoteerd werd.

Op 24 januari 2012 publiceerde "The Irish Times" een artikel waarin de zus van Sophia vertelt over hoe zij de ziekte en de dood van Sophia beleefd heeft. In de beginperiode van haar ziekte, Sophia, Roisin Wilson Sophia niet serieus en schaamde zich zelfs voor haar zus,  ze weigerde er  zelfs voor om met anderen over te praten over Sophia... maar naarmate Sophia zieker en zieker werd, besefte Roisin dat het beeld dat zij had over ME/cvs totaal verkeerd was....
Het artikel, samen met een videofilm, kan u bekijken op de website van "The Irish Times"  zelf.(http://www.irishtimes.com/newspaper/health/2012/0124/1224310666209.html)


Geen opmerkingen: