Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 11 november 2011

Nog vier dagen om onze kinderen van clusterbommen te redden

avaaz@avaaz.org


Beste vrienden,


Over een paar dagen kunnen de VS een nieuw protocol doorvoeren dat clusterbommen terugbrengt – een verboden, dodelijk wapen dat kinderen op speelterreinen doodt, jaren na het einde van een oorlog. Maar als we nu een grootse campagne starten kunnen we andere overheden overhalen de VS te stoppen en een sterk verbod op clusterbommen in stand te houden.Teken deze belangrijke petitie en red onze kinderen! 

Sign the petition
Een paar jaar geleden, toen Ahmad zijn vijfde verjaardag in een park in Libanon vierde, raapte hij een glimmend metalen voorwerp op. Het was een niet-ontplofte clusterbom, die in zijn gezicht explodeerde. Ahmad stierf langzaam met zijn familie om zich heen. 

Drie jaar geleden zorgde publieke druk voor een verbod op deze gruwelijke bommen.Maar op dit moment proberen de VS andere landen over te halen om stilletjes een nieuw protocol te ondertekenen wat het gebruik toch toe zou staan – dit is de ondertekening van het doodsvonnis van vele duizenden kinderen. De meeste landen twijfelen nog over wat ze zullen stemmen. Alleen als we wereldwijd aan de bel trekken kunnen we zorgen dat onze regeringen dit dodelijke besluit blokkeren. 

Standpunten worden nu geformuleerd, en wehebben maar vier dagen totdat landen bijeenkomen. We sturen onze leiders een duidelijke boodschap: maak je hard voor het verbod op clusterbommen en waarborg de veiligheid van onze kinderen! Klik hieronder, teken de petitie, en stuur deze door naar zoveel mogelijk anderen. Onze petitie wordt direct aan de delegaties overhandigd op de conferentie in Genève. 

http://www.avaaz.org/nl/cluster_bombs_ii_b/?vl 

Clusterbommen hebben al duizenden mensen, met name kinderen, gedood of verminkt. Als ze worden afgevuurd verspreiden ze kleine bommetjes over een groot gebied, waarvan er veel niet exploderen. Jaren later raken mensen de bommetjes aan, niet wetend wat het zijn, waarna ze ontploffen. 

In 2008 heeft de helft van de regeringen wereldwijd deze wapens verbannen door bekrachtiging van de Conventie over Clustermunitie. Maar Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden en Groot-Brittannië, die de Conventie allemaal hebben ondertekend, worden onder druk gezet door de VS, China en Rusland, die de Conventie willen omzeilen door ondertekening van een aparte overeenkomst die ze toch in staat stelt om clustermunitie te gebruiken. Alleen Noorwegen, Mexico en Oostenrijk en een aantal landen verzetten zich tegen dit afschuwelijke initiatief. 

Onderhandelaars ontmoeten elkaar volgende week op de Conventie voor Conventionele Wapens in Genève. De meeste overheden hebben weinig behoefte aan het protocol en hebben niet kenbaar gemaakt wat ze zullen stemmen. Maar ze staan onder zware druk van de VS om zich te schikken, en zullen alleen weigeren als burgers ze wereldwijd overhalen. Er is geen tijd te verliezen – de conferentie start maandag al. Laten we onze regeringen oproepen om deze dodelijke en cynische campagne om clusterwapens te legaliseren, te verwerpen. Klik hieronder om de petitie te ondertekenen en stuur deze naar zoveel mogelijk anderen door. We hebben het eerder voor elkaar gekregen, en doen het nu weer: 

http://www.avaaz.org/nl/cluster_bombs_ii_b/?vl

Clusterbommen en landmijnen werden verbannen omdat burgers over de hele wereld aan de alarmbel trokken – slachtoffers en overlevenden namen het voortouw. Ter wille van hen, en om te garanderen dat er niet nog meer levens verloren gaan, staan we niet toe dat deze gruwelijke wapens hun rentree maken. Laten we samenkomen voor een meer vreedzame wereld. 

Met hoop, 

Alex, Stephanie, Alice, Ricken, Laura, Nicholas, Wissam, en het hele Avaaz-team. 

Meer informatie: 

Vierde bespreking Conferentie van de Conventie voor Verbod op of Beperking van het Gebruik van Bepaalde Wapens: 
http://www.unog.ch/80256EE600585943/%28httpPages%29/43FD798E7707CE5AC12578B20032B630?OpenDocument

UK staat achter voorstel om het verbod op clusterbommen af te schaffen (The Independent): http://www.independent.co.uk/news/world/politics/uk-backs-bid-to-overturn-ban-on-cluster-bombs-6259139.html

CCW – het potentieel om meer kwaad dan goed te doen (Stop Cluster Munitions.org): http://www.stopclustermunitions.org/ccw/

Het verleden en de toekomst van de CCW (Arms Control.org):http://www.armscontrol.org/act/2011_03/LookingBack 

Toonaangevend artikel: Niet terugvallen naar clusterbommen (The Indepedent):http://www.independent.co.uk/opinion/leading-articles/leading-article-no-backsliding-on-cluster-bombs-6259009.html

Raed Mokaled en het verhaal van Ahmad (Handicap International): http://www.handicapinternational.be/en/raed-mokaled


Steun de Avaaz gemeenschap!
We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen:

Geen opmerkingen: