Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 10 november 2011

Belgische transportbedrijven al voor miljoenen opgelicht

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=9056#.TrvKW_Tz27s

Eerder deze week waarschuwde transportverzekeraar TVM al voor Oost-Europese dievenbendes die het voorzien hebben op de vrachten van Belgische transporteurs. Inmiddels is bekend dat deze oplichtingsmethode de Belgische transportsector al miljoenen heeft gekost zo berichten Belgische media vrijdag.


 Door middel van de zogenaamde online vrachtbeurzen gaan de transportbedrijven in zee met 'neptransporteurs'. Die gaan de ladingen ophalen, maar brengen ze nooit naar hun bestemming. De Belgische transportfederatie Febetra en het gespecialiseerde detectivebureau International Tracing en Technology (IT&T) waarschuwen dat steeds meer oplichters actief zijn op de vrachtbeurzen.

"Vorige week nog is een Belgische transporteur op die manier een lading koper ter waarde van 150.000 euro kwijtgespeeld", aldus IT&T uit Overijse. "De Belgische firma had het transport uitbesteed aan een Slowaakse firma. De lading koper is effectief opgehaald in Duitsland, maar is nu spoorloos. De Slowaakse firma blijkt alleen op papier te bestaan."

Volgens het detectivebureau hebben de oplichters zich de afgelopen twee jaar sterk gespecialiseerd. "De oplichters infiltreren in kleine Oost-Europese transportfirma's die wel degelijk bestaan, een btw-nummer hebben en actief zijn geweest. Twee of drie weken gebruiken ze die firma om een heleboel vrachten op te halen en dan verdwijnen ze met de noorderzon." Belgische transportbedrijven krijgen de raad om alleen samen te werken met betrouwbare partners, schrijft De Tijd.

Geen opmerkingen: