Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 12 november 2011

Aanleg omleidingsweg in 2013

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=A73I7A5O&_section=12608353&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb

MALLE/ZOERSEL - De aanleg van de omleidingsweg rond Zoersel zal starten in 2013. De verbinding met het bedrijventerrein van Malle zal wellicht naadloos aansluiten op de weg.


De omleidingsweg rond Zoersel moet de dorpskern weer leefbaar en verkeersveiliger maken. Dat kan alleen als er ook een aansluiting komt tussen de nieuwe weg (N14) en het bedrijventerrein de Schaaf - Delften in Malle. Begin 2012 zal er een studie opgestart worden naar de ontsluiting van het bedrijventerrein en de verbinding van de omleidingsweg. De effectieve aansluiting is gepland in 2014. 

Industriezone Malle

Dat antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag van burgemeester Katrien Schryvers (CD&V). ‘Het dossier van de omleidingsweg is bijna vijftig jaar oud. Intussen groeide de deelgemeente Zoersel spectaculair, werd de E34 aangelegd en ontwikkelde de industriezone Malle zich.', zegt Schryvers. ‘Deze evolutie zal zich nog doorzetten, aangezien in Malle de industriezone nog voort zal uitbreiden.' 

Het dossier komt nu in een stroomversnelling. ‘Eerst werkte een studiebureau een ontwerp uit van de omleidingsweg en werden de onteigeningsplannen opgemaakt. De aanvraag stedenbouwkundige vergunning is in voorbereiding. Er volgt ook een offerteaanvraag voor het aanstellen van een studiebureau, dat de plannen zal uitwerken. De aanbesteding zelf volgt in 2012 en de start van de werkzaamheden, die ongeveer een jaar in beslag zullen nemen, staat gepland voor 2013.'

2014

Om de leefbaarheid te verhogen is de verbinding met het bedrijventerrein nodig. De gemeente wil daarom voorzien in een nieuwe weg door de woonwijk Voorkensheide, die een verbinding vormt tussen de N14 en het tracé van de Schaaf - Delften tot aan de N12. ‘Hierdoor Vlot verkeer uit het noorden van de dorpskern op de N14 mogelijk en wordt de kern van Zoersel ontlast van overmatig verkeer', vervolgt Schryvers. Afhankelijk van de budgettaire middelen zullen de nodige onteigeningen voor de aanleg van de verbinding in 2013 gebeuren. De eigenlijke werken zijn voor 2014. 

Geen opmerkingen: