Het koppel was niet meer gezien sinds het zondagochtend met de auto was vertrokken van een fuif in Aalst. De verdwijning werd als onrustwekkend beschouwd.
De Cel Vermiste Personen van de federale politie kwam gisteren in actie. Aan de hand van onder andere telefoononderzoek probeerde de Cel Vermiste Personen de reisweg van het koppeltje vanaf de fuifzaal te reconstrueren. Ook Child Focus zocht mee naar het verdwenen koppeltje.
Rond 19 uur bracht het onderzoek hen ter hoogte van de Sint-Annabrug waar ook sporen van een ongeval werden waargenomen.  Dinsdagavond laat werd de Opel Corsa van het  koppel teruggevonden. In het voertuig werd het levenloze lichaam van de 24-jarige Kenny Roels aangetroffen.
Het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie vond met een sonar later op de nacht in de buurt van de wagen het lichaam van zijn 23-jarige vriendin Beverly Declercq. Wellicht is zij door de stroming uit het voertuig gespoeld.
Derde lichaam nog niet geïdentificeerd
Het parket bevestigt dat in de Dender in Aalst, nabij de Sint-Annabrug, de levenloze lichamen teruggevonden werden van de 24-jarige Kenny Roels en zijn 23-jarige vriendin Beverly Declercq. Het parket bevestigt ook dat het voertuig, waarmee ze afgelopen weekend reden, uit het water werd gehaald.
"Er werd een wetsgeneesheer aangesteld teneinde de precieze doodsoorzaak te onderzoeken", aldus magistraat Jurgen Coppens. "Het onderzoek wordt onder leiding van de onderzoeksrechter voortgezet door de lokale recherche en in nauwe samenwerking met de Cel Vermiste Personen."
Het derde levenloze lichaam, dat naar aanleiding van de zoekactie naar het jong koppel ook teruggevonden werd, is nog niet geïdentificeerd. "Ook hier is een wetgeneesheer aangesteld teneinde de doodsoorzaak te onderzoeken. Er zijn wel vermoedens over de identiteit van het slachtoffer. Het DVI-team staat de lokale recherche bij in het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer."