Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 13 oktober 2011

Red de 80 MSD apen!

ADC_logo
Oss - Het voormalige Organon (tegenwoordig MSD) heeft haar proefdierfaciliteiten gesloten. Op dit moment zitten nog 80 (!) apen in het laboratorium. ADC wil dat de apen niet verkocht worden aan andere proefdiercentra maar verhuizen naar een goed opvangcentrum.
red de msd apenVoor de apen is het vijf voor twaalf. Mogen zij eindelijk weer aap zijn? Geen experimenten meer maar lekker in de zon liggen in een gespecialiseerd opvangcentrum? Of wordt het toch weer een beperkt en akelig leven met de dood als gevolg in een ander proefdiercentrum?


Woensdag 19 oktober: dag van de waarheid!
ADC organiseert een ludiek protest voor de poorten van MSD (Molenstraat 110) in Oss. Woensdagmiddag 19 oktober om 14.00 gaan we met 100 dierenvrienden een levend hart vormen. We roepen MSD op om een hart te hebben voor de apen. Zij hebben dienst gedaan voor MSD nu wordt het tijd om de dieren met pensioen te laten gaan. Op deze dag bieden we MSD een petitie en een enorm hart aan.
Om een krachtig signaal af te geven hebben we 100 dierenvrienden nodig om een hart te vormen. Het is erop of eronder voor de apen. Er zijn geen excuses meer. Kunnen de apen op jou rekenen?

Vervoer:

 • Bus 1: Er rijdt een gratis bus vanuit Amsterdam via Utrecht naar Oss.
 • Bus 2: Er rijdt ook een gratis bus vanaf Maastricht naar Oss.

Vervoer nodig vanuit België?

Wil je graag mee met de bus of met de auto? Meld je dan aan: info@stopdierproeven.org Je krijgt een bevestigingsmail met de opstapplaats en tijd.
De locatie (Molenstraat 110) is prima bereikbaar met de trein. Op nog geen drie minuten afstand van het station van Oss vindt de actie plaats.


Actie:

 • ADC organiseert vreedzame acties.
 • Onze collega's Animaux en Peril, Dierenbelangen en Een DIER Een VRIEND ondersteunen de actie.
 • Neem gerust je kind mee. Op deze dag kan hij/zij als aap geschminkt worden.
 • Neem je vrienden, collega's, buurman etc mee. Dit wordt de belangrijkste actie van het jaar!bassie
 • Je hoeft geen protestborden, spandoeken etc mee te nemen. De actie wordt geheel door ons verzorgd.
 • We zijn nog op zoek naar een brass- of sambaband die de actie muzikaal aankleed.
 • Er zijn vegetarische hapjes aanwezig.
 • Er wordt met stoepkrijt een enorm hart getekend. Het is de bedoeling dat iedereen op de lijnen van het hart gaat staan. Samen vormen we een enorm hart voor de apen. Met twee enorme spandoeken naast het hart zullen we onze boodschap verder zichtbaar maken.
 • De petitie en een groot hart wordt aangeboden aan MSD.
 • Er vinden toespraken plaats.
 • De media wordt uitgenodigd.
 • De actie duurt van 14.00 tot 16.00.

Wat kan jij doen:

Achtergrond informatie:

Het farmaceutische bedrijf Organon in Oss is van oorsprong een Nederlands bedrijf. De afgelopen jaren heeft het oorspronkelijke Organon verschillende eigenaren gehad. De laatste eigenaar MSD heeft alle onderzoeksafdelingen (met proefdieren) in Nederland gesloten. Het laboratorium in Schaijk is dicht. Een aantal dieren zoeken nu nog een huisje: www.shhh.nl
Het laboratorium in Oss heeft nog een grote kolonie apen. ADC eist een goed pensioen voor deze dieren.
ADC voerde eerder actief campagne voor de 5 Uithofapen. Deze apen zouden afgemaakt worden. Dankzij de campagne van ADC zitten de apen nu bij Stichting Aap. De apen wennen langzaam aan het nieuwe leven en maken het goed.

Apenlaboratoria in Europa

Het is mogelijk dat MSD de apen verkoopt aan het grootste apencentrum van Europa, het BPRC in Rijswijk. In het Duitse Munster is het commerciële proefdiercentrum Covance gevestigd. Dit laboratorium is een tijd geleden geïnfiltreerd geweest door dierenactivisten. Zij hebben na hun undercover werk de meest afschuwelijke beelden van vreselijke apentesten naar buiten gebracht. Een derde gegadigde zou het Britse Huntingdon Life Sciences (HLS) kunnen zijn. Ook hier zijn in het verleden beelden gemaakt waarbij apen in primatenstoelen werden vastgebonden en gebruikt in giftigheidstesten. In Europa worden jaarlijks zo'n 10.000 apen gebruikt in experimenten.

Geen opmerkingen: