Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 3 oktober 2011

Oproep aan alle Belgische ME/CVS patienten – Oktober 2011

http://www.pugilator.com/awareness/oproep-aan-alle-belgische-mecvs-patienten-oktober-2011/


Life With ME/CFSZoals de meesten onder jullie wellicht al weten, werden de nieuwe criteria voor Myalgische Encefalomyelitis (ME) gepubliceerd in het oktobernummer van deJournal of Internal Medicine.
Volledige referentie (zonder de namen van de 2 dozijn auteurs):
Uit de reacties op mijn vorig artikel (commentaren, email, Twitter, Facebook) bleek al dat verschillende patiënten de nieuwe criteria aan hun huisarts gegeven hadden. Ik raad iedereen aan om dit te doen: druk het artikel af en geef dit aan je huisarts of arts en desnoods aan je kinesist, psycholoog of psychiater.
Doe dit liefst zo snel mogelijk. De aanpak van CVS in België gaat veranderen. De CVS-patiënten zullen doorgeschoven worden van de derde lijn (de beruchte referentiecentra) naar de eerste lijn (huisartsen). Eerdere berichtgeving had het over de samenwerking tussen huisartsen, psychologen (voor CGT) en kinesisten (voor GET). Dit zou een uitbreiding betekenen van het biopsychosociale model.
Nu is het blijkbaar aan Domus Medica, huisartsenkringen en lokale multidisciplinaire netwerken om consortiums op te richten voor de behandeling van CVS patiënten. Elk consortium moet voor eind oktober een actieplan opstellen. Hoe dat allemaal in elkaar zit en wie wat moet doen is onduidelijk. Toen ik twee weken geleden bij mijn huisarts was, had ze wel al gehoord dat er iets zou veranderen, maar niet wat of hoe. De enigste informatie waarover ze beschikte, was afkomstig uit de Artsenkrant (13 september 2011, pagina 2).
De komende weken gaat er dus veel vergaderd moeten worden. Huisartsen gaan met elkaar moeten praten over aanpak deze ziekte. Dit is het ideale moment om ze watgoede informatie te geven. Dus als je de komende weken naar je huisarts, specialist, kinesist, psychiater of psycholoog moet, neem een exemplaar mee van de nieuwe internationale consensus criteria voor ME.
That’s one small step for a patient,
one giant leap for the cause.
Johan Mares


Geen opmerkingen: