Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 22 oktober 2011

Lakse overheid laat dementerende hobbyboer begaan

http://www.blid.be/recente-acties/712-lakse-overheid-laat-dementerende-hobbyboer-begaan.html

In de Meilegemstraat te Zwalm, zijn zowel buurtbewoners, als BLID hopeloos. Al enkele maanden heerst er een schrijnende toestand met runderen, bij een dementerende hobbyboer. Sommige dieren lopen er onder het schurft, krijgen af en toe eten van een bevriend iemand die even langs komt, maar voor de rest moeten de dieren niet rekenen op hun eigenaar. Hij vergeet eten en drinken te geven, terwijl er een voorraad eten ligt te rotten.


DSC_791


Met regelmaat ligt er eens een rund dood en steeds worden deze aangevuld met nieuwe dieren, de dementerende hobbyboer is een graag geziene klant bij de veehandelaars. Twee maand geleden telden de buren er het elfde dode dier. Al meerdere malen is het FAVV van deze toestand op de hoogte gebracht, zowel door de buren, als door BLID. Maar aan de situatie verandert er helemaal niks.


DSC0504Sinds 21 juli staat er nu een rund, dat een keizersnede heeft gehad, vastgeketend zonder eten noch drinken, dit hebben we vandaag van de buren mogen vernemen. Zelf heeft BLID al geprobeerd te bemiddelen met de man en er op aangedrongen, om de dieren van de hand te doen en zo verder problemen te vermijden. Maar blijkbaar heeft dit ook geen invloed gehad. De schepen van landbouw en zelf landbouwer zit ook met de handen in het haar, van de klachten die hij krijgt.
“De buurt en zelfs BLID, weten niet meer wie we nog moeten contacteren, om een einde te stellen aan dit dierenleed” zegt BLID - voorzitter Dirk Blanchart. “Het FAVV lijkt potdoof te zijn voor deze situatie en van de vorige controle aangevraagd door BLID op 23 mei, hebben we zelfs nog geen antwoord gekregen”.
Wie weet raad ?? Waar kan men terecht om eigenaar EN dieren dringend te helpen ???
Dat ook de eigenaar hulp en/of begeleiding nodig heeft hierbij is wel duidelijk. Hier moet met tact en begrip opgetreden worden. De man kan het niet helpen dat hij dementeert. 

Geen opmerkingen: