Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

woensdag 11 mei 2011

Politie België controleert op fraude met tachograaf bij vrachtwagens: 88.250 euro aan boetes geïnd

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8323

BRUSSEL – Bij een grootschalige controle tegen fraude met de tachograaf heeft de Belgische verkeerspolitie voor 88.250 euro aan boetes geïnd. De actie heeft plaatsgevonden op donderdag 5 mei 2011 van 20:00 uut tot 3:00 uur op de Brusselse Ring en omliggende autosnelwegen. De controles zijn uitgevoerd door mobiele ploegen en op de parking van Bierges was er een vast controleteam.Fraude met de tachograaf bij zwaar vervoer is een dagelijks terugkerend probleem. Het heeft niet alleen een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid maar ook op de sociale situatie van de bestuurder en op de concurrentie tussen de verschillende transportbedrijven. De voorschriften in deze materie zijn strikt geregeld en de verkeerspolitie controleert streng op de naleving ervan. Doel van de actie was om de fraudeurs hard aan te pakken en een positief signaal te geven aan de transportbedrijven en bestuurders die zich wel aan de regels houden.

In totaal zijn 93 vrachtwagens gecontroleerd en zijn er 37 fraudes vastgesteld. Eén Belg kreeg een boete van 2.400 euro; de andere 36 fraudes zijn gepleegd door buitenlanders, goed voor een bedrag van 82.800.

Het gaat om verschillende soorten fraudes: het plaatsen van onderbrekers (3) zodat er rust wordt geregistreerd terwijl dat niet het geval is; het rijden op naam van iemand anders (21) om eveneens het te hoge aantal rijuren te verbergen; het plaatsen van een magneet op de impulsgever (8), een valse verlofbrief (3),…

Daarnaast is er nog voor een bedrag van 3.050 euro aan boetes geïnd voor inbreuken op de rij- en rusttijden, rijden zonder vervoersvergunning, gsm achter het stuur.

De vrachtwagenchauffeurs in overtreding mochten hun reis vervolgen na het betalen van de boetes, nadat de voertuig opnieuw reglementair in orde waren en nadat de verplichte rust werd genomen.

Geen opmerkingen: