Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 28 mei 2011

Gemeentelijke fase van het rampenplan Kalmthoutse Heide afgeblazen - laatste bericht

http://www.kalmthout.be/Nieuws-Gemeentelijke-fase-van-het-rampenplan-Kalmthoutse-Heide-afgeblazen-laatste-bericht.htmlDe gemeentelijke fase van het rampenplan werd vanavond om 20u30 afgeblazen. Daarmee opereren de hulpdiensten opnieuw vanuit hun dagdagelijks werking. Zij blijven de komende dagen waakzaam naar alle bos- en heidegebieden.

Zaterdagnacht en zondag overdag blijven een 8-tal brandweermannen met voertuigen op het terrein. Vanaf zondagnacht gelden opnieuw de normale patrouilles die van toepassing zijn bij de alarmeringsfase rood. De politie blijft het toegangsverbod tot de Kalmthoutse Heide actief controleren. Maandagavond zal besloten worden of de heide nog langer afgesloten blijft.

De 600 ha verbrande zone in de Kalmthoutse Heide (zie plannetje) van de Putse Moer tot aan de Groenendries in het noorden en gaat via het Stappersven oostelijk langsheen de Markgraaf terug naar de Putse Moer. Binnen deze zone zijn gelukkig nog drie gebieden gespaard gebleven van het vuur. Over enkele weken al zal het groene gras opnieuw de bovenhand halen op het zwart geblakerde gebied. 

Vandaag begaven zich enkele vrijwilligers van Natuurpunt in de omgeving van het Stappersven om op zoek te gaan naar gladde slangen. Zes levende exemplaren werden hierbij nog uit het geteisterd gebied gehaald en verplaatst. Bij deze zoekactie stoten de vrijwilligers op een vrijgekomen obus. Het ging om een oud Engels mortier. De ontruimingsdienst DOVO kwam ter plaatse om het tuig te ontmantelen en mee te nemen.

Bij de gemeente komen er veel reacties binnen om het optreden van de hulpdiensten te loven. Mensen bieden ook hun hulp aan voor acties die het herstel van de Kalmthoutse Heide kunnen ondersteunen. Hierrond zullen dan ook verdere initiatieven volgen. 

Het gemeentebestuur bedankt alle hulpdiensten, instanties en andere betrokkenen die van ver of van dichtbij deze natuurramp hebben helpen bestrijden.

Vorige nieuwsberichten op http://www.kalmthout.be/Nieuwsbrief-en-magazine-Brand-Kalmthoutse-Heide-mei-2011.html


Geen opmerkingen: