Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

woensdag 16 maart 2011

Vrachtwagenchauffeur gevaarlijkste beroep volgens TNO

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8102

Bedrijven moeten in hun arbobeleid meer aandacht besteden aan het voorkomen van verkeersongevallen. Jaarlijks vallen in Nederland namelijk ongeveer zestig doden en 750 gewonden onder mensen die voor hun werk op weg zijn, concludeert TNO woensdag in een onderzoek.


Van de beroepen op de weg is vrachtwagenchauffeur volgens TNO het gevaarlijkste beroep. Daarna volgen agent en brandweerman op de tweede plaats, gevolgd door postbezorgers. Loodgieters staan op de vierde plaats. Hun bestelauto's zijn betrokken bij bijna één op de vijf verkeersongevallen tijdens het werk.

Innovatiedirecteur Arbeid bij TNO Paulien Bongers wijst erop dat werkgevers in het buitenland al ervaring hebben opgebouwd in het voorkomen van ongelukken. Daar worden de ogen van chauffeurs op kosten van het bedrijf getest, krijgen ze gratis rijcursussen en kunnen ze alleen kiezen uit veilige en degelijke leaseauto's. De vlotte auto's worden van te voren uit de selectiemogelijkheden geschrapt.

Transportbedrijven zouden er volgens haar ook goed aan doen om 'vermoeidheidsmanagement' in te zetten. Dat houdt in dat een bedrijf een frisse chauffeur inzet als een collega onderweg zegt moe te zijn. "Werkgevers hebben vaak geen idee van de kosten die verkeersongelukken met zich meebrengen. Laat staan de imagoschade als een vrachtwagen met jouw logo erop net een fataal ongeluk heeft veroorzaakt."

©Novum | Transport Online

Geen opmerkingen: