Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 11 maart 2011

Tientallen doden na aardbeving en tsunami in Japan (video)

http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid1026613/tsunami-alarm-in-japan-na-zware-aardbeving.aspx?hkey=C34B537E79EFCB8868CFC04BD1812BE7
tsunami alarm in japan na zware aardbeving


09:33 UPDATE De noordoostelijke kust van Japan is vrijdag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8,9. De beving, die zelfs voelbaar was tot in Peking, is de ergste in de geschiedenis van Japan. Er zijn ook al meer dan 13 naschokken van meer dan 6,0 op de schaal van Richter gevoeld in het land. Vloedgolven hebben de noordoostelijke prefectuur Miyagi bijna volledig onder water gezet. 
Terwijl de eerste golven ook al Rusland hebben bereikt en er grootschalige evacuaties plaatsvinden in Hawaï en het noordoosten van Indonesië, waar gewaarschuwd is voor vloedgolven van ruim twee meter hoog, is de ravage in het noordoosten van Japan enorm.
Op beelden is te zien hoe gebouwen en voertuigen overspoeld worden door hoge golven en modderstromen. Het dodental zou inmiddels opgelopen zijn tot rond de driehonderd personen. In het noordoosten van het land, in de regio Sendai zijn tweehonderd lijken gevonden. Voorlopig zijn er nog 56 mensen vermist. Dat meldt het persbureau AP. In het noordoosten van Japan heeft de tsunami een schip met honderd mensen weggevaagd. Dat meldt de Japanse zender Kyodo News.
De Japanse autoriteiten hebben marineschepen naar de aardbevingszone gestuurd en er is ook al buitenlandse hulp aangekondigd. Zuid-Korea heeft laten weten een reddingsploeg te zullen sturen en ook de VS en Rusland hebben hulp aangeboden. De Amerikaanse president Obama heeft zijn condoleances aan de mensen in Japan overgebracht. De president zei dat Amerika "klaarstaat om te helpen". Ook de Europese Unie heeft zijn condoleances overgebracht en in een verklaring hulp aangeboden.
Autoriteiten zeggen op CNN dat ze vrezen dat hele eilanden in de Grote Oceaan door de tsunami zijn overspoeld.
In Tokio, op ongeveer 380 kilometer van het epicentrum, daverden de gebouwen op hun grondvesten. De materiële schade is enorm en er vielen talloze gewonden door ingestorte daken. Inmiddels zouden veel metrolijnen in de hoofdstad echter weer rijden, meldt de Japanse omroep NHK. Vlakbij de hoofdstad staat een raffinaderij in lichterlaaie.
Er wordt ook gevreesd voor radioactieve lekken. Zo zou een kerncentrale in het noordoosten van Japan in brand staan. In het gebied is de nucleaire noodtoestand uitgeroepen. Dat meldt het persagentschap AP. Met het uitroepen van de noodtoestand kunnen de overheden makkelijker noodmaatregelen nemen, zei de kabinetschef van de eerste minister op een persconferentie.
In totaal zijn er 50 kerncentrales in Japan. Vijf kerncentrales in het noordoosten van Japan zijn gesloten. De tweeduizend buurtbewoners rond de kerncentrale van Fukushima moeten hun huizen verlaten.


De beving, wereldwijd de vijfde grootste sinds het begin van de metingen in 1900, vond plaats op een diepte van 24,4 kilometer en op een honderdtal kilometer voor de kust van de prefectuur Miyagi, in het noordoosten van Japan.
Miyagi werd ook als eerste getroffen door een tsunami. Enorme modderstromen hebben er woonwijken en bedrijven onder water gezet en zeker twee patrouilleboten van de Japanse kustwacht werden weggespoeld door de tsunami. Sommige bruggen zouden naar verluidt zijn ingestort in de prefecturen Saitama en Iwate. Er woedden ook branden in verschillende industriële bedrijven.
Narita Airport, een van drukste luchthavens in het oosten van Japan, ten oosten van Tokio, is ondertussen gesloten.
Voor een kustlijn van 1770 kilometer, van Noord-Sulawesi tot Papua, is een tsunami-alarm afgegeven.
Klik hier voor live beelden.


Geen opmerkingen: