Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 18 januari 2011

Zuid-Holland breidt zeewaarts uit met 21,5 miljoen kubieke meter zand

http://www.bouwmaterieel.nl/nieuws/6028/zuid-holland-breidt-zeewaarts-uit-met-21-5-miljoen-kubieke-meter-zand.html


Zuid-Holland breidt zeewaarts uit met 21,5 miljoen kubieke meter zand
Voor de kust van Zuid-Holland is vandaag gestart met het project Zandmotor, een innovatieve vorm van kustversterking. De Zandmotor breidt de kust in zeewaartse richting uit, waardoor de kust veiliger wordt en er extra natuur- en recreatiegebied ontstaat. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) gaf in Ter Heijde, samen met gedeputeerde Lenie Dwarshuis, het startsein gegeven voor de Zandmotor, die Nederland veiliger, groter en mooier moet maken.

De Zandmotor bestaat uit 21,5 miljoen kubieke meter zand die wordt aangebracht in de vorm van een haak boven water die vast zit aan de kust bij Ter Heijde. Door wind, golven en zeestroming verspreidt het zand zich geleidelijk langs de Zuid-Hollandse kust. Door dit principe van ‘bouwen met de natuur’ groeit de kust de komende jaren op natuurlijke wijze aan. De zandmotor levert zo een bijdrage aan de kustveiligheid waarbij tegelijk meer ruimte ontstaat voor natuur en recreatie. Daarnaast brengt de Zandmotor ook een financieel voordeel met zich mee; het is na aanleg niet meer nodig elke vijf jaar zandsuppleties in het gebied toe te passen om veilig te blijven.
‘Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel. Nederlanders behoren mede dáárom tot de beste waterbouwers te wereld. Om onze kust veilig te houden, zoeken we al decennia lang naar nieuwe manieren om ons te beveiligen tegen overstromingen. In dit project maken we de zee daarin onze bondgenoot’, aldus staatssecretaris Atsma

Extra ruimte voor natuur- en recreatie
De Zandmotor is een initiatief van de provincie Zuid-Holland. Het project zorgt behalve voor extra kustveiligheid ook voor 100 ha extra natuur- en recreatiegebied. Het zuidelijk deel van de Randstad heeft dringend behoefte aan uitbreiding van de groene ruimte. Er is de afgelopen decennia veel natuur en landbouwgrond opgeofferd aan infrastructuur, woningbouw, glastuinbouw en andere bedrijvigheid. Een attractievere kust vergroot de aantrekkelijkheid van de zuidelijke Randstad voor de huidige bewoners, maar is ook goed voor het vestigingsklimaat: buitenlandse bedrijven laten de woonomgeving van hun werknemers zwaar meewegen bij hun locatiekeuze.
Gedeputeerde Lenie Dwarshuis: “Ik ben bijzonder trots op dit unieke project. Nederland heeft met de Zandmotor een schitterend exportproduct in handen. Het is een innovatieve aanpak die ook in andere delta’s in de wereld toepasbaar is. Een geweldige opsteker voor ons bedrijfsleven."

Kennis
Vanuit het buitenland is er veel belangstelling voor deze innovatieve wijze van kustversterking. Nederland laat met de innovatieve zandmotor opnieuw zien wereldwijd voorop te lopen als het gaat om waterwerken. Nergens in de wereld is de zandmotor op deze schaal toegepast. De kennis en kunde over deze duurzame en natuurlijke manier van kustversterking kan Nederland in de toekomst ook internationaal inzetten en daarmee haar toppositie als het gaat om watermanagement verder versterken.
Het opspuiten van de zandplaat is in oktober 2011 klaar. Het duurt minimaal vijf jaar voordat al het zand op de kust is afgezet in de vorm van strand en duinen.
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is verantwoordelijk voor de technische realisatie. Aannemerscombinatie Van Oord-Boskalis voert het werk uit. De provincie Zuid-Holland wordt verantwoordelijk voor het beheer van het gebied. Het Rijk betaalt 58 miljoen en de provincie 12 miljoen.

Geen opmerkingen: