Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 18 januari 2011

Foto's: Boer zoekt confrontatie

http://www.ttm.nl/nieuws/id29215-fotos-boer-zoekt-confrontatie.html

Varkensboeren blokkeren dinsdag op meerdere plaatsen in ons land slachterijen uit protest tegen de lage varkensprijzen. Ze willen voorkomen dat vrachtwagens hun lading afleveren. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) had opgeroepen om op acht plaatsen actie te voeren.


Zo worden onder meer vier vestigingen van VION, de grootste slachtorganisatie van Nederland, geblokkeerd. Een woordvoerder van VION, die aanwezig is bij de blokkade in Groenlo, zegt dat de blokkade in "goede harmonie" plaatsvindt. Daar draait de slachterij nog op varkens, die vóór de blokkade werden aangevoerd. VION heeft in Groenlo erwtensoep en worst verstrekt aan de actievoerende boeren.
Ook in Boxtel, Helmond en Apeldoorn worden slachterijen van VION geblokkeerd. De acties zouden tot twee uur gaan duren. Bij VION in Apeldoorn worden vrachtwagens onder politiebegeleiding naar de slachterij gereden.  De diverse boeren bakten dinsdagochtend voor de poort van slachterij Vion in Apeldoorn speklappen en karbonades op een barbecue. 
UPDATE - Blokkades van varkensboeren van VION-slachterijen in Helmond en Boxtel zijn onderbroken omdat het welzijn van aangevoerde varkens in het gedrang kwam. Volgens een woordvoerder heeft de nVWA (Voedsel- en warenautoriteit) ingegrepen. Bij de blokkade in Groenlo wordt overlegd met een dierenarts.

Geen opmerkingen: