Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 6 januari 2011

Wegen en spoor bij Moerdijk weer open na brand

http://www.transport-online.nl/site/verkeers-nieuws/index.php?news=1237

MOERDIJK - De snelwegen A16 en A16 bij Moerdijk die woensdag vanwege een grote brand in chemiebedrijf Chemie-Pack werden gesloten, zijn weer open. Ook het spoor is donderdagochtend weer gewoon begaanbaar. De brandweer gaf rond even na middernacht het sein brand meester. Omwonenden hoeven niet langer ramen en deuren gesloten te houden. De Milieudienst in de regio controleert zodra het licht wordt of er eventueel schadelijk deeltjes zijn neergedaald in de omgeving. Eerder liet de burgemeester weten dat er geen gevaar was voor de omgeving door de rook.

Voor vragen over de brand en de gevolgen daarvan is nog steeds een nationaal informatienummer geopend. Ook staat nog informatie op de website crisis.nl.

Het nablussen van de brand kan nog lang duren. De brandweer blijft nog op volle sterkte aanwezig en wil donderdag aan het eind van de dag de balans opmaken hoelang dat nog duurt. Het bedrijf is volgens een brandweerwoordvoerder verloren gegaan. Dat geldt ook voor het naastgelegen bedrijf Wärtsila.

Het bluswater wordt door het waterschap Brabantse Delta zoveel mogelijk opgevangen in buffers. Daarmee moet worden voorkomen dat giftige stoffen uit het bedrijf in het milieu terechtkomen. De rioolgemalen zijn stilgelegd en sloten zijn ingedamd.

De brand brak rond 14.30 uur door nog onbekende oorzaak uit op het industrieterrein aan de Vlasweg. In het bedrijf, dat chemische producten bewerkt en verpakt, vloog een opslagpark met tien tanks met 23.500 duizend liter brandbare, giftige en bijtende stoffen in brand.

Er waren tientallen meters hoge vlammen, explosies en een rookwolk die zelfs per satelliet zichtbaar was. In de ruime omgeving werd groot alarm geslagen. De sirenes waarschuwden mensen om binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden.

Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

©Novum | Transport Online

Geen opmerkingen: