Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

woensdag 19 januari 2011

Nederland geschokt over vastgeketende jongen (video) | Clint

Nederland geschokt over vastgeketende jongen (video) | ClintIn Nederland heerst er momenteel een hoop commotie over het lot van Brandon. Hij is een 18-jarige, verstandelijk gehandicapte jongeman die al bijna drie jaar lang zijn dagen slijt in de instelling ’s Heeren Loo. Al die tijd is de jongen vastgebonden aan een riem van anderhalve meter, om zichzelf en anderen te beschermen.

Omdat het gedrag van Brandon zeer onvoorspelbaar is en hij vaak agressief reageert, is hij al drie jaar lang vastgeketend aan de muur van zijn cel. Al die tijd kwam de jongen niet een keer buiten, waardoor zijn gedrag alleen maar erger wordt. Hij reageert zich af op de muren en soms ook op het personeel. De moeder van Brandon is er het hart van in.

Volgens de directie van de instelling is dit geen alleenstaand geval en gebeurt dit nog in een tiental andere gevallen. “Hij is een reeël gevaar en moet geïsoleerd worden”, aldus directeur Van der Linden. “De manier waarop zijn vrijheid beperkt wordt, bepaalt de instelling zelf”, voegde hij er nog aan toe. Intussen worden er zelfs politieke debatten gevoerd over de toestand van Brandon.

Volgens een medewerker wordt Brandon vastgebonden omdat het personeel hem eigenlijk niet aan kan. “Hij heeft behoefte aan affectie. Zijn tuigje is puur voor het personeel dat niet capabel is. “Wat hij nodig heeft zijn drie potige verplegers die met hem een potje voetballen.” Wim Drooger, directeur van het Platform Verstandelijk Gehandicapten, vraagt zich af of het niet anders kan. “Is dit nog van deze tijd?” Intussen klinken overal oproepen om Brandon te bevrijden. (HH)


Geen opmerkingen: