Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 7 januari 2011

Gevaar gezondheid Moerdijk 'beperkt' - RTL Nieuws.nl

Gevaar gezondheid Moerdijk 'beperkt' - RTL Nieuws.nl


De schade voor de gezondheid van de mensen na de brand in Moerdijk is beperkt gebleven. Dat werd tijdens een persconferentie van de betrokken burgemeesters bekendgemaakt. De oorzaak van de brand bij Chemie-Pack is nog onbekend.
videoVideo's
'Geen gevaar volksgezondheid bij brand'video

Brief voor bevolking

Burgemeester Wim Denie van Moerdijk zei in de persconferentie dat er geen onacceptabel gevaar is geweest voor de volksgezondheid, mede dankzij gunstige weersomstandigheden. Hij vindt dat de bevolking goed geïnformeerd is.
Dat zeggen ook de andere burgemeesters. Vooral RTV Rijnmond zou uitstekend hebben gefunctioneerd als rampenzender. Vandaag krijgt iedereen in de betrokken gemeenten nog een brief informatie en adviezen bij eventuele klachten.

Kleine brandjes

Ook burgemeester Van der Velden van Breda zegt dat de schade beperkt is gebleven. Hij meldt dat er nog steeds kleine brandjes zijn op het terrein van Chemie-Pack. In de rook die dit veroorzaakt, zittengeen gevaarlijke stoffen. Het nablussen duurt nog de hele dag. Van der Velden meldt dat de oorzaak van de brand nog onbekend is. Dit wordt onderzocht. Ook de hulpverlening zal worden geëvalueerd.

Geen contact met roet

Burgemeester Brok van Dordrecht adviseert om geen contact te hebben met neergedaald roet, al is niet bekend of dit gevaar op kan leveren. In afwachting van definitieve meetgegevens wordt aan alle inwoners van de zuidpunt van het Eiland van Dordrecht en het oostelijk deel van de Hoeksche Waard uit voorzorg geadviseerd voorlopig niet onnodig naar buiten te gaan. Men kan wel gewoon naar school en het werk. Mensen moeten geen groenten uit tuinen halen en kinderen kunnen beter niet in speeltuinen spelen. Ook wordt de inwoners geadviseerd huisdieren niet langdurig buiten te laten.
Er worden allerlei testen gedaan in de omgeving op gezondheidsrisico's door andere stoffen. Het drinkwater is niet besmet. Er zijn veel mensen die zich hebben gemeld met irritaties aan de ogen of de luchtwegen. Dit zou geen blijvende schade opleveren, aldus de burgemeesters.

De brand is bestreden door 250 brandweermensen. Volgens burgemeester Van der Velden verliepen de samenwerking en de aanpak van de brand uitstekend. De burgemeesters hebben hier niets dan lof over.

Bekijk de hele persconferentie

Woon jij in de buurt en heb je ergens last van? Laat het ons weten op oproep@rtl.nl of via onderstaand formulier:

Vul je e-mailadres in *

Je naam *

Jouw opmerking *

* Invullen is verplicht

Geen opmerkingen: