Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 22 januari 2011

Essen - Auto's branden op twee meter van slapende kinderen - Gva.be

Essen - Auto's branden op twee meter van slapende kinderen - Gva.be
pyromaan essen zal nog eens toeslaan

auto s branden op twee meter van slapende kinderen


20/01 Een pyromaan sloeg afgelopen nacht weer toe in de Antwerpse Noorderkempen. In tegenstelling tot afgelopen weekend viseerde hij nu vooral wagens die vlak naast woningen stonden geparkeerd. Bij de autobrandstichting in de Essense Kloosterstraat zijn de bewoners aan een drama ontsnapt.
Op twee meter achter de brandende auto's lag een zes jaar oud meisje te slapen. En twee meter er vlak boven, op de eerste verdieping, lag een vierjarig jongetje te slapen.
Dat vertelden de ouders van het jongetje donderdagochtend aan Gazet van Antwerpen. Ze beseffen dat ze aan een ramp ontsnapt zijn. "Kijk, mijn acht jaar oude Opel Astra is waarschijnlijk verloren", zegt de papa, "maar een auto kan je vervangen. Een kind is onvervangbaar. Dit is geen normaal gedrag meer en ik hoop dat ze de dader zo snel mogelijk pakken."
Op de foto: de ouders op de plek van de branden. Achter het gesloten rolluik lag een kindje te slapen.
Boris Rousseeuw
Foto boven: BFM
Hebt u iets speciaals te melden over de brandstichtingen? Was u getuige, bent u een van de slachtoffers of hebt u een goede tip? Laat het ons weten via hier@reageren.be
21/01 Gerechtspsychiater Roger Deberdt vreest dat de pyromaan nog zal toeslaan. “De hele streek leeft nu in schrik en dat geeft hem een gevoel van macht. Daar geniet hij van.”
Gerechtspsychiater Roger Deberdt uit Ieper corrigeert onmiddellijk als hem naar het profiel van een pyromaan wordt gevraagd. “Zeg maar gewoon een brandstichter. Een pyromaan die dwangmatig brandsticht omdat hij geniet van het vuur, komt zelden voor. De verhaaltjes dat de brandstichter aan de andere kant van de straat toekijkt, kloppen niet.”

Wraak

Het heeft volgens de gerechtspsychiater meer te maken met de dubbele betekenis van vuur. “Vuur staat voor warmte en gezelligheid, maar ook voor destructie. Daar gaat het om. De brandstichter heeft altijd een motief, en heel dikwijls is dat wraak. Hij wil schade aanrichten.”
Wat in de Antwerpse grensstreek gebeurt, baart de psychiater zorgen. “Zo’n reeksen kort na elkaar zien we zelden. De situatie kan escaleren omdat hij een paar successen heeft geboekt. Hij durft meer.
Lees vandaag meer hierover in Gazet van Antwerpen.
Alex Kestens
Hebt u iets speciaals te melden over de brandstichtingen? Was u getuige, bent u een van de slachtoffers of hebt u een goede tip? Laat het ons weten via hier@reageren.be


Geen opmerkingen: