Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 10 januari 2011

Elsevier.nl - Nederland - Toxicoloog: Levensgevaarlijke stoffen rookwolk Moerdijk

Elsevier.nl - Nederland - Toxicoloog: Levensgevaarlijke stoffen rookwolk Moerdijk


Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en minister Edith Schippers van Volksgezondheid (beiden VVD) bezoeken maandag het gebied waar woensdag een grote brand woedde in Moerdijk. Verder blijft het onduidelijk of er nu wel of geen gevaar voor de volksgezondheid was.
Het door chemicaliën paars gekleurde bluswater wordt weggezogenHet door chemicaliën paars gekleurde bluswater wordt weggezogen
Bewonersavond 
De ministers willen zich persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie ter plaatse, zo staat te lezen in een brief van de gemeente aan bewoners.
Gevaar
Intussen is het nog steeds onduidelijk hoe gevaarlijk de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk is (geweest) voor omwonenden en hulpverleners.

Bij het bedrijf lagen tal van stoffen opgeslagen die ook bij verbranding levensgevaarlijk zijn, zegt toxicoloog professor Jos Kleinjans in het AD.
Gifdampen
Op de zondag vrijgegeven lijst van stoffen die bij het bedrijf waren opgeslagen, stond bijvoorbeeld dimethylaniline, een stof die juist bij verbranding voor gifdampen zorgt. Volgens Kleinjans ontstaan er mogelijk chemische verbindingen die pas na weken van onderzoek kunnen worden vastgesteld.

Een andere toxicoloog, Jacob de Boer, meldt aan RTL Nieuws juist dat het grote gevaar nog moet komen. Vooral mensen die nu gaan meehelpen met hen schoonmaken van het terrein, moeten uitkijken, aldus De Boer. Meer dan de helft van de vrijgekomen stoffen zouden kankerverwekkend zijn.

Wel of geen onderzoek?
Zaterdag gaf burgemeester Peter van der Velden (PvdA) van Breda nog aan eengroot gezondheidsonderzoek te willen, maar de RIVM wil dat juist niet.

Volgens de dienst vallen de gevaren mee, ook al hadden tientallen hulpverleners en omwonenden gezondheidsklachten.


  • Neem nu een gratis abonnement op een van onze nieuwsbrieven  (dagelijks, stijl of wekelijks). U kunt zich altijd weer uitschrijven via de uitschrijfknop onderaan de nieuwsbrief.


Geen opmerkingen: