Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 7 januari 2011

Buijnk: 'Cabotage niet meer van deze tijd'

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7833

De EU moet meer te zeggen krijgen over de begrotingen van lidstaten die dankzij andere landen overeind worden gehouden. Dat schrijft de secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken Chris Buijink donderdag in zijn traditionele nieuwjaarsartikel in economenblad ESB.Afgelopen jaar kwamen onder meer Griekenland, Spanje en Ierland in economische problemen. De andere EU-lidstaten sprongen deze landen te hulp met miljardengaranties. Ook werd besloten een permanent vangnet in het leven te roepen voor landen in moeilijkheden.

Wie betaalt, bepaalt, redeneert Buijink. "Dit betekent dat het Europese collectief meer te zeggen moet krijgen over interne aangelegenheden van individuele lidstaten: als we uiteindelijk meebetalen, moeten we ook vooraf de plannen zien", schrijft hij. Landen die de stabiliteit van de eurozone in gevaar dreigen te brengen, zouden moeten worden verplicht om hun nationale begroting vooraf ter goedkeuring voor te leggen.

Ook zouden deze landen tijdelijk hun stemrecht in Brussel kunnen kwijtraken. Dat zou een betere stok achter de deur zijn om deze landen te dwingen noodzakelijke economische hervormingen door te voeren, aldus de topambtenaar.

De hoogste ambtelijke baas van het ministerie van Economische Zaken en Innovatie vindt verder dat Nederland zich hard moet maken voor de 'verbreding en verdieping' van de interne Europese markt. Dat levert namelijk een extra groei van vier procent van het nationale inkomen op.

Zo vindt Buijink het 'niet meer van deze tijd' dat een Nederlandse vrachtwagenchauffeur op zijn terugweg van Spanje naar Nederland geen vracht mag vervoeren van Spanje naar Frankrijk.

In Nederland moet verder de aandacht uitgaan naar sectoren die al sterk zijn, zoals de agrarische sector, water en hightech. Op die manier kan Nederland op die terreinen tot de wereldtop blijven behoren, aldus Buijink.

©Novum | Transport Online

Geen opmerkingen: