Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 10 januari 2011

50 chauffeurs weg bij Van den Bosch Transporten Erp

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7838

ERP - Van den Bosch Transporten uit Erp verliest met ingang van dinsdag 1 februari de bulkdistributie van mengvoeders.

Die transporten gaan naar Nijhof Wassink en AB Texel. De vijftig chauffeurs van Van den Bosch 
vertrekken naar deze transportbedrijven.Van den Bosch transporten heeft vastgesteld dat de mengvoedertransporten naar de toekomst niet meer aansluiten op deze core-strategie.

Bronnen melden echter dat opdrachtgever Hendrix-UTD van de huidige samenwerking af wil.

"De partijen zorgen ervoor dat de veranderingen zo soepel mogelijk verlopen voor alle betrokken chauffeurs", belooft een woordvoerder van Van den Bosch.

Positieve overdracht

En vervolgt: "Ook het belang van de klanten en leveringen staat naast de werkgelegenheid voorop en de komende weken zal er gezamenlijk gewerkt worden aan de details voor een positieve overdracht."

"Van den Bosch Transporten is ervan overtuigd dat de belangen van hun grootste opdrachtgevers, Hendrix-UTD en Agrifirm (Cehave), naar de toekomst op een professionele wijze behartigd zullen worden door Nijhof Wassink en AB Texel."

Van den Bosch Transporten stelt zich de komende vijf jaar te richten op een substantiële groei in duurzame dienstverlening met een focus op intermodaal transport van natte en droge bulkproducten.

De woordvoerder: "Het traditionele bulktransport over de weg zal onderdeel uit blijven maken van het bedrijf. De beoogde groei gaat echter komen uit de intermodale dienstverlening."

Koehandel

De chauffeurs zijn zaterdagochtend 8 januari ingelicht in een zalencentrum in de regio. Vakbond FNV Bondgenoten laat weten dat die er niet bij mocht zijn.

Transport Online is zaterdag na afloop van de chauffeursbijeenkomst in gesprek gegaan met bestuurder Meindert Gorter van FNV Bondgenoten die de ontwikkelingen nauwlettend volgt en zich inzet voor de werknemers.

"Ik merkte dat alles vooraf al in kannen en kruiken was. Alles is bekokstoofd zonder de ondernemingsraad (or) de kans te geven om het besluit te beïnvloeden. De or is monddood gemaakt. Dit is een goed voorbeeld van hoe bedrijven koehandel met hun werknemers drijven", reageert Gorter.

"Ik sprak vrijdag met de directie van Hendrix en moest stil blijven, want anders zouden de klanten onrustig worden", verduidelijkt hij.

"Ik moet zeggen dat Van den Bosch het liever anders wilde, maar de opdrachtgever wil de huidige situatie veranderen."

"Tijdens de bijeenkomst bleken vertegenwoordigers van Nijhof Wassink en AB Texel in een apart zaaltje te zitten. Zo konden de chauffeurs later alvast met ze praten."

"Maar één van de chauffeurs zei: Peter van den Bosch is er niet. Zo belangrijk zijn wij blijkbaar niet. En er is onrust bij het personeel over wat er nog meer gaat komen."

"Mijn advies aan de or is: Ga met een advocaat aan de slag en vecht dit aan. Het is koehandel ten top. Ik vraag mij af of er bij de nieuwe werkgevers medezeggenschap is."

"Als er geen or bij die bedrijven is moet dit wat mij betreft van de tafel af", benadrukt Gorter.

Kort geding

Volgens hem zijn er meer zaken die niet goed gaan bij Van den Bosch. "Vanwege de reorganisatie willen ze ook nog eens 175 personeelsleden uit de BV halen en in een andere BV onderbrengen. Dat doen ze om de chauffeurs onder het pensioen van de beroepsgoederenvervoer uit te halen."

"Ze willen de vakbond daarbij niet betrekken. Daarom overweeg ik om een kort geding tegen Van den Bosch aan te spannen", besluit Gorter.

©Transport Online / Marcel van der Voort

Geen opmerkingen: