Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 7 december 2010

Werkstraffen geeist op eerste dag bouwfraudezaak

http://www.bouwmaterieel.nl/nieuws/5841/werkstraffen-geist-op-eerste-dag-bouwfraudezaak.html
Werkstraffen geeist op eerste dag bouwfraudezaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanochtend tegen een voormalig ambtenaar van de gemeente Spijkenisse 180 uur werkstraf geëist wegens corruptie. Tegen een voormalig medewerker van bouwbedrijf Janssen de Jong eiste justitie wegens omkoping dezelfde straf.Opzichter Endy P. (43) van de gemeente kreeg in 2006 van de bevriende projectleider Aad van de B. (45) van wegenbouwer Janssen de Jong een Fiat cabrio ter waarde van ruim 5000 euro. Volgens justitie heeft hij de wegenbouwer bevoordeeld door zijn invloed bij de gunning van opdrachten te misbruiken, meerwerk goed te keuren en vertrouwelijke informatie over aanbestedingen met de projectleider van Janssen de Jong te delen.
De zaak van beide verdachten vormde vandaag het begin van de megazaak over omkoping van meerdere ambtenaren door medewerkers en (ex-)directeuren van wegenbouwer Janssen de Jong. Die zaak duurt in totaal acht dagen.
Volgens de officier van justitie was omkoping een vast onderdeel van de acquisitie bij het bouwbedrijf. Er werden banden gesmeed met ambtenaren op alle niveaus. Begin 2009 werden de ambtenaren en medewerkers opgepakt.
De ex-ambtenaar was zich van geen kwaad bewust toen hij de Fiat accepteerde als een 'privégunst' omdat de auto van zijn vriendin werd afgekeurd, zei hij maandag. Endy P. legde uit dat hij Aad van B. via het werk kende maar als vriend beschouwde. Ze vierden samen kerst en verjaardagen. P. zegt bovendien dat hij bij de gemeente niet in de positie was om beslissingen te nemen.
Justitie meent te kunnen bewijzen dat in de boekhouding van Janssen de Jong met een vervalste factuur voor rijplaten werd verhuld dat de auto werd gekocht. Projectleider Aad van B. bleef maandag herhalen dat hij de auto alleen heeft geregeld.
De uitspraak in deze twee plus alle dertien volgende zaken staat gepland op 19 januari.
(ANP)
 

Geen opmerkingen: