Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 23 december 2010

Transport en Logistiek Vlaanderen woedend over nieuw rijverbod Wallonië

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7778

Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek in België, is niet te spreken over alweer een rijverbod voor vrachtwagens in Wallonië. "De bevoegde overheid heeft onvoldoende voorbereidingen getroffen om de sneeuw de baas te kunnen. Twee Waalse provincies hebben deze winter zelfs geen strategische zoutleverancier", zegt de beroepsvereniging.


Transport en Logistiek Vlaanderen is niet te spreken over het zoveelste rijverbod voor vrachtwagens op Waalse autosnelwegen: "De beslissing over dit rijverbod werd genomen om 5:50 uur donderdagochtend en trad al in werking om 6 uur. Dit laat de logistieke wereld geen enkele mogelijkheid tot het nemen van preventieve maatregelen. In deze drukke dagen voor Kerstmis zijn de afleveringen voor tal van vrachten nochtans uiterst dringend. Opnieuw worden talloze chauffeurs gegijzeld, zonder informatie en zonder dat zij voorzorgen hebben kunnen nemen inzake drank, voedsel enz., dit voor onbepaalde tijd. Inmiddels lopen de kosten voor de sector op tot in de miljoenen euro."

Transport en Logistiek Vlaanderen herhaalt te kunnen leven met een kortstondige onderbreking van het verkeer om de strooi- en ruimdiensten in staat te stellen om efficiënt hun werk te verrichten. Maar in Wallonië is het rijverbod van onbepaalde tijd, wat, volgens hen, alleen kan duiden op een onvoldoende aanpak van de situatie.

De Vlaamse transporteurs weigeren te aanvaarden dat bij elke sneeuwval van een aantal centimeter hun activiteit wordt stil gelegd. Die situatie heeft zich inmiddels al meerdere keren voorgedaan. De meerdere vragen tot gesprekken tussen de sector en de bevoegde overheid resulteerden nog geen enkele keer in overleg.

Transport en Logistiek Vlaanderen vraagt nogmaals overleg en verlangt een doordachte aanpak van de winterproblematiek. "Zowat alle goederen die de consument morgen onder de kerstboom vindt of aan de feesttafel gebruikt, maar ook het zout om de wegen te bestrooien of het ontijzingsmiddel voor vliegtuigen: door rijverboden voor vrachtwagens komen ze niet meer tijdig ter plaatse. Het systematisch en voor telkens lange duur verbieden van vrachtwagens bij de minste winterse omstandigheid kan geen optie zijn."OOO...!!! Wat hebben ze toch weer goed voorzorgen genomen, onze regering !!! Wanneer gaan die eens wakkerschieten en efficiënt handelen... ??? Maar dat kennen ze blijkbaar niet en dan moet god en klein Pierreke het maar bekopen... !!! Begrijpen die dan echt NOG niet dat ze zo zelfs de economie van het land totaal ontredderen...?! Jaja, ze hadden geleerd van vorige winter... !!!
We merken het alle dagen !!! Grrrr !!!

Geen opmerkingen: