Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 17 december 2010

Oer-Nederlandse kaas bereid volgens sharia

http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/bericht/oer-nederlandse-kaas-bereid-volgens-sharia/?ns_service=mail&ns_robot=partner-webpower&ns_mail_uid=678821&ns_mail_job=4441&ns_campaign=Radar%20Nieuwsbrief&category=radar&po_source=email&ns_source=email&ns_mchannel=nieuws_informatie

TROS RadarIn Nederlandse supermarkten liggen diverse producten die halal zijn, zonder dat het op de verpakking staat. Zelfs een oer-Nederlands product als kaas blijkt in de meeste gevallen volgens de islamitische wetgeving - de sharia - te zijn bereid. Dit blijkt uit een onderzoek van het programma Uitgesproken EO.


Waarom wordt kaas volgens de sharia-leer gemaakt? Dat komt omdat in kaas stremsel - afkomstig uit de maag van de koe - is toegevoegd. Vandaar dat de koe ritueel moet worden geslacht. 
Ook producten als suiker en babyvoeding zijn vaak op religieuze wijze bereid. Waarom weten we dat niet? 
Geen reden om consument in te lichten
De voorlichter van FrieslandCampina, Rob van Dongen, geeft telefonisch toe dat bijna alle kazen die zij produceren zoals bijvoorbeeld Frico, Slankie en Milner halal gecertificeerd zijn. Op de vraag waarom dat dan niet op de verpakking staat luidt het antwoord: ‘Wij zien geen reden dat te vermelden. Het is niet relevant voor de Nederlandse kaasverkoop. Er is namelijk geen wettelijke verplichting om dat op de verpakking te zetten.’ Die mening delen ook de Suiker Unie en Friso. 
Sharon Dijksma, Tweede Kamerlid van de PvdA vindt het merkwaardig dat zuivelproducenten deze informatie niet delen met de consument. Ze vindt het belangrijk dat een consument weet op welke manier een product is bereid, zeker als daar een religieuze tint aanzit. Ze vindt dus dat het op de verpakking zou moeten staan. 
Moreel onaanvaardbaar
Hoogleraar multiculturalisme, Afshin Ellian, vindt het moreel onaanvaardbaar dat producenten niet vermelden dat hun producten aan de sharia voldoen. “De Nederlandse burger heeft recht op informatie. Multinationals worden nu gedwongen door hun producten respect op te brengen voor de islam.” 
Alih-Salah de directeur van het keurmerk Halal Correct laat in de reportage zien hoe de koeien ritueel worden geslacht. De kop van de koe wordt naar Mekka gericht en een soort beugel brengt de kop omhoog waardoor de hals helemaal vrij komt te liggen. Vervolgens wordt een kort islamitisch gebed opgezegd waarna de keel van de koe wordt opengesneden. 
Bij Halal Correct lopen controleurs rond uit diverse islamitische landen, die erop toezien dat het voedsel ook echt volgens de sharia wordt bereid. 
FrieslandCampina laat hun producten voorzien van een halal-proof keurmerk omdat moslims dat willen. Dat keurmerk wordt uitgegeven door Halal Voeding en Voedsel dat onder controle staat van een islamistische raad in Saoedi- Arabië.
Waarom gebeurt het maken van halal-voedsel in Nederland? 
Alih-Salah daarover: “Moslims in de hele wereld willen halal-voedsel. In Europa alleen al wonen 30 miljoen moslims. Nederland is een grote exporteur van halal-voedsel. Halal is namelijk big business. Veel bedrijven doen hieraan mee omdat er simpelweg geld mee te verdienen is. Doen ze het niet, dan gaan ze failliet.” 
Bekijk hier de uitzending van de EO.   (=andere video dan die van YouTube)Halalproducten in de Nederlandse schappen

Vlees, kaas, suiker en zelfs babyvoeding; we kopen het allemaal wel eens in de supermarkt maar weten we eigenlijk wel dat deze producten halal kunnen zijn?
-
 14 dec 2010 - 09:56

Halal is big business. Veel moslims wereldwijd willen islamitisch verantwoord voedsel en de Nederlandse voedingssector speelt daar handig op in door op grote schaal halal producten te exporteren. In Uitgesproken EO een reportage over de groeiende markt voor halalproducten.
Niet op de verpakking
Uit onderzoek van Uitgesproken EO blijkt dat er in de Nederlandse supermarkten diverse producten liggen die halal zijn, maar op de verpakkingen is niet te lezen dat de producten volgens islamitische richtlijnen zijn bereid engekeurd.
Moet er een keurmerk komen voor Halal producten in de Nederlandse supermarkten? Geef uw mening onderaan deze pagina of via ons Twitterkanaal.
Bekijk de preview:


Geen opmerkingen: