Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 4 december 2010

Nieuw winteroffensief: tot 10 centimeter sneeuw verwacht

http://www.hln.be/hln/nl/2652/Extreem-Weer/article/detail/1191208/2010/12/04/Nieuw-winteroffensief-tot-10-centimeter-sneeuw-verwacht.dhtml?sms_ss=facebook&at_xt=4cfa7af53e2d5f86,0

Nieuw winteroffensief: tot 10 centimeter sneeuw verwacht


Zondag lichte dooi, daarna weer kouder

© photo news
HLN UPDATE  De winterellende is nog lang niet voorbij. Integendeel, na een nieuwe berekoude nacht met diepvriestemperaturen tot -13 krijgen we vandaag een vers pak sneeuw van gemiddeld vijf centimeter maar lokaal zelfs tot 10 cm. Dat zal opnieuw gevaarlijke toestanden op de weg veroorzaken. Zondag gaat de sneeuw over in smeltende sneeuw, maar de lichte dooi duurt maar even. Vanaf maandag duikt de temperatuur weer onder het vriespunt. In Vlaanderen ligt nu al tot 10 cm sneeuw, op de Hoge Venen tot 15 cm. Lokaal kan er zelfs 10 cm bijvallen.
Skipret verzekerd in de Ardennen, minstens nog een week.
Skipret verzekerd in de Ardennen, minstens nog een week. © photo news
Na een nieuwe diepvriesnacht (tot -13) zullen er weer heel wat startproblemen opduiken.
Na een nieuwe diepvriesnacht (tot -13) zullen er weer heel wat startproblemen opduiken. © belga
De wegen zullen er morgen weer gevaarlijk bij liggen, ook voor voetgangers.
De wegen zullen er morgen weer gevaarlijk bij liggen, ook voor voetgangers. © photo news
Fietsen is al helemaal een hachelijke onderneming in deze omstandigheden.
Fietsen is al helemaal een hachelijke onderneming in deze omstandigheden. © belga
De strooidiensten draaien op volle toeren om de wegen berijdbaar te houden nu een nieuwe sneeuwzone van west naar oost over het land trekt. Het is inmiddels beginnen te sneeuwen in Brussel en de sneeuw trekt verder naar Antwerpen en Limburg.

Tot nog toe hebben de winterse toestanden in het weekend nog niet voor veel hinder gezorgd op de weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht ook in de namiddag geen al te grote problemen, omdat er overal preventief gestrooid is.

De treinen van de NMBS rijden allemaal volgens het boekje en ook De Lijn ondervindt weinig hinder. In West-Vlaanderen waren er op de middag enkele vertragingen. Sneeuwbuien kunnen in de loop van de dag ook in de andere provincies mogelijk nog voor lichte vertragingen zorgen.

Ook fun
Voor de jongeren onder ons is de verse sneeuw in het weekend natuurlijk wel goed nieuws. Ze kunnen zich verkneukelen in enkele dagen sneeuwpret. Hun ouders die willen gaan kerstshoppen of de weg op moeten, dienen rekening te houden met nieuwe winterellende.

Kans op ijzel
Vanmiddag is het betrokken met sneeuw die in het westen, later ook in het midden van het land overgaat in regen. Tijdelijk is er kans op ijzel. In de Ardennen blijft het sneeuwen. Er staat een matige, aan zee een krachtige zuidenwind. De maximumtemperatuur wordt pas aan het eind van de namiddag bereikt: +3 aan zee, rond het vriespunt in het binnenland en -3 graden op de Hoge Venen.

Vannacht is het betrokken met regen in het westen, sneeuw gemengd met regen in het midden en sneeuw in het oosten. Minima: -3 graden in de Ardennen, rond het vriespunt in het centrum tot +2 graden aan de kust.

Morgen regen of natte sneeuw
Morgen is er veel bewolking met regen of natte sneeuw. In de Ardennen valt gewoon sneeuw. Maxima: +4 graden in het westen en midden tot rond het vriespunt in Hoog-België. In de loop van de middag wordt het droog vanuit het noordwesten.'s Avonds volgt een snelle daling van temperatuur en door bevriezing kan het dan verraderlijk glad worden.

Midden volgende week weer kans op sneeuw
Volgende week wordt wisselend bewolkt en overwegend droog weer verwacht. In de tweede helft van de week is er een toenemende kans op winterse buien, met 's nachts lichte, soms matige vorst en vorming van mist. De middagtemperatuur schommelt rond het vriespunt. (belga/eb)
© belga
© belga
© belga
© belga
© belga

© belga
04/12/10 14u59

Pfff... `k Zie dat niet zo zitten... !!!  :((

Geen opmerkingen: