Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 4 december 2010

Conducteur mist eigen trein

http://www.vandaag.be/bizar/53492_conducteur-mist-eigen-trein.html
Conducteur mist eigen trein


Merkwaardig voorval donderdagavond in het station van Hasselt waar de treinconducteur van de P-trein uit Brussel stapte, het vertreksignaal gaf en dan zelf de trein miste. De passagiers moesten daarom in Diepenbeek van de trein stappen. Ze bleven bijna een uur in de bijtende koude staan wachten, zonder enige informatie.
Donderdagavond tufte een treinstel zonder kaartjesknipper richting Tongeren. Pas in Diepenbeek kreeg de treinbestuurder in de smiezen dat zijn conducteur nog in Hasselt stond. Daarop zette hij de trein stil. Het vijftigtal passagiers dat aan boord was, moest op het perron wachten. In de koude.
De treinconducteur zelf haastte zich vanuit Hasselt, met een taxi, richting Diepenbeek. Daar stapte hij op de trein die, zonder passagiers, verder naar Tongeren spoorde. Pas veertig minuten later pikte de volgende trein de verkleumde passagiers op.
"Onwaarschijnlijk", vertelt Frank Maximus uit Hees die op de Ptrein zat. "'s Morgens zaten we in hetzelfde treinstel toen er een elektrisch probleem opdook en de trein in Testelt een half uur heeft stil gestaan. Niet leuk, maar daar konden we nog mee leven. Maar dat een conducteur vergeet op te stappen of de trein mist, dat was voor ons nieuw."
"In Diepenbeek ben ik, omdat de trein er maar bleef staan, uitgestapt en naar voren gelopen. Daar vertelde de machinist me dat hij zonder conducteur niet verder kon rijden en dat we moesten wachten."

Goederentrein

"Toen de conducteur, per taxi, arriveerde, heeft hij iedereen gevraagd uit de trein te stappen en op de volgende trein te wachten. Die zou achter de onze klaar staan. In de verte stond inderdaad een trein, maar dat bleek dan een goederentrein te zijn. Toen we allemaal op het perron stonden, stapte de conducteur zelf op de trein die hij eerder miste en bolde hij, naar eigen zeggen, door naar Tongeren. Waarom wij dan niet in Bilzen of Tongeren van de trein konden, is ons een raadsel."
"Pas rond 20.15 uur is er uiteindelijk een nieuwe trein gestopt die ons naar de eindbestemming bracht. Een pure schande."

"Dit is onaanvaardbaar"

NMBS-woordvoerder Jochem Govaerts is niet te spreken over het voorval in Diepenbeek. "Hier zijn serieuze flaters gebeurd", zegt hij. "Commercieel is dit een voorbeeld van hoe het absoluut niet moet, maar ook op andere vlakken zijn hier blunders opgestapeld. We moeten ons in de eerste plaats excuseren bij alle reizigers die in Diepenbeek in de koude zijn gedropt. Maar zelfs al was het 25 graden, dan is dit nog geen pretje. Dit gaan we tot op het bot onderzoeken. Een tweede keer mag zoiets niet gebeuren. Dit is onaanvaardbaar over de hele lijn."

Dirk Jacobs

Da`s toch echt te gek voor woorden...  !!


Sorry voor de reizigers die moesten wachten !! Daar was het niet zo leuk voor
 :-o

Geen opmerkingen: