Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 17 december 2010

De laatste 100

http://www.marathonman365.be/index.php


Regen, sneeuw, wind, koude: begin 2010 heeft MarathonMan meer dan zijn deel gehad. Daarom is hij voor de laatste drie maanden van zijn recordrace op zoek gegaan naar een aangename afwisseling van de vertrouwde Watersportbaan met warmere bestemmingen.
Neem een kijkje in de AGENDA  en noteer alvast de belangrijkste hoogtepunten: 1 januari Nieuwjaarsrun aan de watersportbaan; 30 januari laatste run in België tvv het Kinderhartfonds; 5 februari laatste run van het MM365 project in Barcelona; 7 of 13 februari afsluiter van het MM365 project ism de Stad Gent
Marathonman doet een warme oproep aan alle lopers en zou het fijn vinden deze vier belangrijke momenten te mogen delen met iedereen die hem tijdens dit hele project ondersteunde en aanmoedigde. De exacte loopuren vind je zoals steeds terug op de gewone kalender rechts en op de facebookpagina.

MM in Alicante

3

Van Mallorca ging het rechtstreeks naar Alicante, waar ik zowaar sport met cultuur probeer te verzoenen.

Dinsdag 14 december
1
Wie van kunst houdt moet in Alicante zijn! De vele beeldhouwwerken die de boulevards van de kust sieren zijn een streling voor het oog van elk vermeend kunstliefhebber. Met palmen omzoomde, parkachtige voetgangersgebieden strekken zich uit langs de kust met zicht op de jachthaven. En dat is dan ook het parcours voor mijn eerste marathon in Alicante. Ik geef toe, ook al staat mijn hoofd enkel op die dekselse 42,195 km af te haspelen, deze kunst is zeker en vast het vernoemen waard en waarachtig krachtig en origineel. Zo ontwaak ik in de eerste plaats om vervolgens oog in oog te staan met een beeld dat verdomd veel weg heeft van Miró maar waarvan ik momenteel de kunstenaarsnaam nog niet ontdekt heb, ik hou het in de gaten. En zo tref ik verder nog talrijke kunstwerken aan die ik gedurende deze hele week zal mogen bewonderen, al lopend weliswaar.
Woensdag 15 december
Vandaag neem ik jullie mee naar het tweede deel van het parcours, voorbij de zeehaven, alweer langs talrijke kunstwerken, reeds gerealiseerd of in wording, slapende poezen languit genietend van de warmte van de zon, sportende mensen op de vele fitnesstoestellen op het strand, relatief verlaten speelfaciliteiten op het strand, kuierende lui én een moedig individu die een sprong in het water waagt. Ik loop op normaal tempo voor deze huidige periode maar blijf dagelijks de vermoeide en stramme benen voelen want het gaat allemaal niet meer zo vanzelf these days...
Donderdag 16 december
1b


 Alicante of Alacant werd in 230 v.Chr. door de Carthaagse veldheer Hamilcar Barkas gesticht als Akra Leuke ("Witte landtong"). Onder het Romeinse Rijk werd de stad Lucentum ("Stad van licht") genoemd. In 711 tijdens de grote Moorse invasie in Spanje werd Alicante belegerd en uiteindelijk ingenomen. De Moren gaven de stad de uiteindelijke naam Alicante. Tijdens de Moorse overheersing tussen de 8ste en 13de eeuw werd op de Benacantil (een rotsachtige, 166 m hoge heuvel die de stad domineert) een vesting om de stad tegen aanvallers te beschermen neergepoot. Deze vesting groeide in de loop der tijden uit tot het Castillo de Santa Bárbara. Het dankte zijn naam aan de verovering van de vesting op 4 december 1248 (de katholieke naamdag van de Heilige Barbara) door de latere koning Alfons X van Castilië. Tot zover een stukje geschiedenis. Lopen zal ik weer vandaag. Met zicht op dit kasteel op grote hoogte waag ik mij vandaag een stukje dichter bij de zee in het zand. De harde ondergrond op de boulevards stellen mijn benen al te zwaar op de proef.
http://www.marathonman365.be/index.php
Om alles te zien hierover. Ga naar link hierboven.

Geen opmerkingen: