Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 16 december 2010

ABN AMRO ziet versneld herstel transportsector

http://www.ttm.nl/nieuws/id29031-abn-amro-ziet-versneld-herstel-transportsector-.html

Volgens ABN AMRO heeft de sector Transport en Logistiek de economische recessie eindelijk achter zich gelaten. ABN AMRO is gematigd positief over 2011. Dit valt te lezen in de vandaag gepubliceerde Sectormonitor Transport en Logistiek van ABN AMRO.


containerIn een bericht zegt de bank: Na het rampjaar 2009, volgde dit jaar langzamerhand het herstel, voornamelijk gedreven door de export. Volgens cijfers van het CBS boekte de sector in het derde kwartaal van 2010 een omzetgroei van 4,6%. En dat betekent dat de omzetgroei een versnelling laat zien ten opzichte van de 1,4% uit het tweede kwartaal. Ook doen alle modaliteiten weer volop mee: het wegvervoer en de binnenvaart sluiten zich aan bij het herstel van de sector.
Verschillen tussen de modaliteiten
Binnen de sector transport bestaan volgens ABN AMRO wel verschillen in de ontwikkeling van modaliteiten: "De luchtvaart en de zeevaart zijn al langer in herstel en hebben een goed jaar gehad, met sterke volumegroei en herstel van de tarieven. Het wegvervoer en de binnenvaart zijn in eerste instantie achtergebleven, maar boeken eind 2010 weer gezonde omzetgroei. De tarieven verbeteren in het wegvervoer echter langzaam. Wel lijkt de overcapaciteit in dit segment steeds minder een probleem. Dat is in de binnenvaart wel anders: overcapaciteit blijft in 2011 problematisch voor de binnenschippers."
Vooruitzichten 2011 gematigd positiefHet klassieke herstelpatroon van de sector Transport en Logistiek verloopt volgens ABN AMRO via de industrie (export) naar de detailhandel en de bouw (consumptie). De groei van de wereldhandel vertraagt komend jaar echter. De detailhandel groeit slechts licht en de bouw zal achterblijven. En dus kan de transportsector deze overgang nog niet goed maken. De volumes nemen weliswaar opnieuw toe, maar de groei zal lager uitvallen. Gecombineerd met een beperkt verder herstel van de tarieven, verwacht ABN AMRO daarom voor 2011 een omzetgroei die met 2,5% iets lager zal liggen dan in 2010.
 Sectormonitor TransportLogistiek - dec 2010 - final1.pdf


abn amro

Geen opmerkingen: