Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 29 november 2010

'Toestroom Oostblokkers verdubbelt'

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7670

De toestroom van Arbeidsmigranten uit Polen en andere Oost-Europese landen gaat de komende jaren bijna verdubbelen. Nu komen jaarlijks nog ongeveer honderdduizend voornamelijk Poolse arbeidskrachten al dan niet tijdelijk naar Nederland. In 2015 zijn dat er volgens de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) honderdtachtigduizend, schrijven de GPD-bladen zaterdag.


Een kwart tot een derde van de uitzendkrachten vestigt zich uiteindelijk in Nederland. De bond baseert zich op cijfers van leden die veel met migranten werken. Adjunct-directeur Jurriën Koops van de ABU vindt het hoog tijd maatregelen te nemen om de uitzendkrachten te huisvesten. Hij vreest dat steeds meer migranten het slachtoffer worden van huisjesmelkers.

Als een Pool via een uitzendbureau naar Nederland komt, moet zijn huisvesting aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Tegenwoordig komen de migranten echter steeds vaker op de bonnefooi en accepteren zij volgens Koops iedere vorm van huisvesting.

De arbeidsmigranten zijn actief in de transport, de voedingsindustrie en de tuibouw. Gemiddeld blijven ze negen maanden in Nederland. Bijn een op de vijf migranten woont in West-Brabant. Daarna volgen de Duin- en Bollenstreek, Oost-Brabant en Gelderland. In Limburg wonen steeds minder migranten. Daar zouden ze uitwijken naar Duitsland voor woonruimte.

Geen opmerkingen: