Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 13 november 2010

"Nog nooit meegemaakt in 20 jaar tijd"

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/101113_weer_OVL


"Nog nooit meegemaakt in 20 jaar tijd"

za 13/11/2010 - 10:09 Update: za 13/11/2010 - 20:10In Oost-Vlaanderen is het provinciaal rampenplan afgekondigd omwille van het noodweer. De provincie vraagt de inwoners om thuis te blijven. De problemen zijn het grootst in de Vlaamse Ardennen. In enkele dorpen worden mensen geëvacueerd.
De beslissing van de provincie om het provinciaal rampenplan af te kondigen, kwam er nadat verschillende gemeentes al het gemeentelijk rampenplan hadden afgekondigd. "We roepen nu brandweer, medische diensten, Civiele Bescherming en Defensie bijeen om acties af te spreken", klinkt het.
Belga
In Gent werd een crisiscentrum opgericht. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt in zeker 20 jaar tijd", zegt Luc Bauwens van het crisiscentrum. "Alle waterbekkens in de provincie zijn vol en er komt nog veel meer regen. Ook wij vragen ons af waar al dat water naartoe moet", zegt Bauwens.
Onder meer in Oudenaarde wordt alles in gereedheid gebracht om mensen op te vangen die niet thuis kunnen of willen blijven. "Het is de 1e keer dat het zo erg is. Dit heb ik nog nooit gezien", klinkt het bij veel mensen. Er zit ook veel stroming op het water.
Belga
De provincie maant de Oost-Vlamingen intussen aan om binnen te blijven. Door de watersnood is het verkeer erg chaotisch. De wegen slibben dicht door de modder en de regen. Auto's raken in de file op de weinige wegen die wel nog berijdbaar zijn. "Ga zeker ook niet voor ramptoerist spelen", vraagt het crisiscentrum in Gent. "Dat kunnen we nu echt wel missen."
In onder meer AalstErpe MereWetteren en Lochristi is de wateroverlast groot. InNinove is er een verplichte evacuatie voor de inwoners van drie straten. Het gaat om 40 woningen, zo'n 120 inwoners. In Leupegem zijn er vrijwillige evacuaties. In een deel van dat dorp zal er tot zondagavond geen elektriciteit zijn.
Maar vooral de regio rond Oudenaarde (foto boven) heeft het erg moeilijk. Zo'n 200 mensen zitten door het water geïsoleerd in hun huis. Zij krijgen nu bezoek en als ze dat willen, worden ze geëvacueerd. Heel wat woningen in Zwalm zagen het water binnenstromen en in heel wat straten staat het water op kniehoogte. Ook een verlaten rusthuis in Zingem liep onder water.
VRT
"Er is veel schade bij de mensen binnen. Tientallen huizen zijn ondergelopen en omdat het hier een leem- en kleistreek is, kan het water ook niet goed wegtrekken in de grond", zegt burgemeester Bruno Tuybens.
Ook in Maarkedal staan heel wat straten blank. Omdat de riolen het water niet meer kunnen slikken, zijn de provinciebanen N8, tussen Brussel en Ninove, en de N46, tussen Oudenaarde en Erpe-Mere, afgesloten voor het verkeer.
VRT
Op de N42 in Nederzwalm is er door het water geen doorkomen meer aan (kleine foto). Het verkeer wordt er tijdelijk omgeleid. Ook op de E40 is het gevaarlijk, ter hoogte van Wetteren staat bijna het hele wegdek onder water.
Ook in Kruibeke, in het Waasland, was het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Het wassende water maakte dat de Barbierbeek op het punt stond om te overstromen en daardoor liepen honderden woningen gevaar. Daarom werd de Potpolder doorgebroken zodat die kan worden gebruikt als bufferbekken (kleine foto).
VRT
"Die massa water zou anders in de huizen van de mensen zijn gelopen", zegt burgemeester Antoine Denert (D.E.N.E.R.T.) "Dankzij het doorsteken van de dijk kunnen we dat water in de polder laten lopen."
Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij blijft het voorlopig dweilen met de kraan open. "We zijn er nog niet door, het water stijgt nog altijd", zegt Mie Van den Kerckhove. "We zagen donderdag al dat de toestand precair zou zijn. De situatie is heel ernstig."

Geen opmerkingen: