Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 13 november 2010

deredactie.be: 40 Antwerpse gemeenten met wateroverlast

deredactie.be: 40 Antwerpse gemeenten met wateroverlastza 13/11/2010 - 09:59 Update: za 13/11/2010 - 21:46In de provincie Antwerpen kampen een veertigtal gemeenten met wateroverlast. Dat blijkt uit de coördinatievergadering die gouverneur Cathy Berx heeft bijeengeroepen.
De burgemeesters van de gemeenten Borsbeek, Boechout en Hemiksem hebben het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Heist-op-Den-Berg en Antwerpen zijn momenteel in operationele coördinatie. Verder zijn er nog kritieke punten gesignaleerd in Mol, Geel, Retie, Willebroek en Ranst.
 
In de hele provincie zijn heel wat kelders en huizen onder water gelopen, onder meer in Zandhoven (foto boven: kinesistenpraktijk onder water) in de Kempen. De kleine rivier het Schijn is op sommige plaatsen overstroomd met overlast tot gevolg inWijnegem en Deurne.
Hemiksem is nog maar moeilijk bereikbaar met de auto. Enkel via Hoboken kan men de gemeente nog in en uit. De andere toegangswegen staan blank en moet er worden gepompt.
De politie heeft bestuurders gevraagd om extra voorzichtig te zijn. Door watergladheid is het erg gevaarlijk en verschillende kruispunten staan blank.
In de dorpskern van Koningshooikt, een deelgemeente van Lier, staan verscheidene straten blank. "Enkele kelders zijn al onder water gelopen, maar de woningen zelf bleven voorlopig gespaard. Veel inwoners vragen wel preventief zandzakjes", zegt de brandweer.

Geen opmerkingen: