Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 18 november 2010

Duitse aansluiting Betuwelijn twijfelachtig

http://www.ttm.nl/nieuws/id28842-duitse-aansluiting-betuwelijn-twijfelachtig.html

Het is onzeker of het derde spoor op het Duitse deel van de Betuwelijn wordt aangelegd. De Duitsers vinden dat de benodigde extra capaciteit maar moet worden bereikt met zogenaamde blokverdichting. Geluidsoverlast is het voornaamste struikelblok.De speculatie over het niet doorgaan van de aanleg wordt veroorzaakt door een vandaag gepresenteerde nieuwe berekening van het rendement van de lijn. Daarin wordt het nut afgewaardeerd van het cijfer 5 naar het cijfer 1,2. Parlementariër Enak Ferlemann (CDU) zei daarover vanochtend in een bijzondere bijeenkomst van de Verkeerscommissie van het Duitse parlement: "De nodige extra capaciteit moet maar worden bereikt via blokverdichting."In gewone  taal betekent dat dat het derde spoor er vanwege de geluidshinder niet komt", concludeerde het SPD parlementslid  Michael Groß uit het nabij de spoorlijn gelegen Recklinghausen."Daarmee zijn de kansen op aanleg vrijwel gelijk aan nul" was ook het commentaar van Verkeersminister Harry K. Voigtsberger (SPD) van de deelstaat Nordrhein-Westfalen waarin het traject Emmerich - Overhausen is gesitueerd. De verkeersminister van de Bondsregering Peter Ramsauer, op wiens verzoek de nieuwe berekening is gemaakt, blijft echter voorstander van de aanleg net als de Deutsche Bahn. De Duitse Bonsdsregering als geheel wil  daarentegen het derde spoor  schrappen omdat men nog acht miljard moet bezuinigen.
In de Duitse berekeningen gaat men uit van 317 treinen per dag in beide richtingen. Via blokverdichting, waarbij de treinen dichter op elkaar rijden, zou dat kunnen worden opgevijzeld  naar 293 per dag in 1015. ProRail, het Havenbedrijf Rotterdam en Haven Amsterdam mikken op de langere termijn op 900 treinen per week.
Bron: Der Westen
betuwelijn
 

Geen opmerkingen: