Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 22 november 2010

Argos duikt in failissement transportbedrijf My Way Coöperatie Druten Update

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7645

DRUTEN - Het VPRO/VARA radioprogramma Argos heeft vandaag, zaterdag 20 november, aandacht besteed aan faillissementsfraude. De aandacht ging vooral uit naar de perikelen rondom transportbedrijf My Way Coöperatie, aan de Nijverheidsweg 18a in Druten. Transport Online heeft daar dit jaar eveneens veel aandacht aanbesteed. 


Als gevolg van de economische crisis gingen er in 2009 10.000 bedrijven failliet, volgens cijfers van het CBS. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het jaar daarvoor. Ruim 3.000 faillissementen meer.
Die bedrijven lieten een schuld na van naar schatting 5.8 miljard euro. Een kwart van die faillissementen is, volgens schattingen van het ministerie van Justitie, frauduleus.

"Als we die cijfers doortrekken betekent het dat er vorig jaar naar schatting 1,5 miljard euro is zoekgeraakt in frauduleuze faillissementen", meldt de programmamaker van Argos.

In Argos was aandacht voor het onderzoek van Willem de Haan en Lejo Siepe naar faillissementsfraude bij het transportbedrijf My Way in Druten. In de studio reageerden Siem Eikelenboom van het Financieel Dagblad en SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen.

Verzoek om hulp
Ook FNV Bondgenoten heeft zich de afgelopen periode verdiept in de affaire rondom het faillissement van My Way Transport Coöperatie. De vakbond heeft een verzoek om hulp gekregen van één van de gedupeerde chauffeurs die via een ZZP constructie bij het gesneuvelde bedrijf werkten.

Wij zijn wanhopig
"Wij zijn wanhopig. Mijn man Edo werkte als chauffeur bij My Way Coöperatie. Dat ging eerst prima, maar later stopten de betalingen. Hij heeft ruim 19.000 euro tegoed en daarom kregen wij problemen met het betalen van rekeningen, zoals het schoolgeld van de kinderen, de hypotheek en belastingen", vertelt Helma Aaldering in de radio-uitzending.

En vervolgt: "Deze man (Marcel Hendriks, red.) gaat gewoon door. Hij heeft twee woningen, nieuwe auto’s en een luxe leventje."

Volgens Argos is My Way Coöperatie twee weken voor het faillissement opgekocht door zakenman Jos Wagemans uit Zwolle, die kantoor houdt in Luxemburg.

Helma: "Ik denk dat de kans heel klein is dat wij via de curator ons geld krijgen."

Edo: "Ik moest op kantoor inspringen en de betalingen werden gedaan aan een andere B.V en niet aan de coöperatie. En vanuit die coöperatie kon hij ons niet betalen, omdat er geen geld meer was. Maar dat was op een andere plek."

De chauffeurs de lasten
Edwin Atema van FNV Bondgenoten/Stichting VNB: "Het is heel duidelijk hoe de lusten en de lasten zijn verdeeld. Alle lasten zijn bij de chauffeurs en de lusten zijn weg."

Villa in Kleve
Het onderzoeksteam van Argos is op zoek gegaan naar het woonadres van Marcel Hendriks in het Duitse Kleve. Dat blijkt een villa te zijn. Zijn vrouw doet de deur open en zegt dat My Way Coöperatie is verkocht aan genoemde Wagemans.

Ze beweert niets van een faillissement te weten en kan zich niet voorstellen dat er chauffeurs zijn gedupeerd. Haar man is verder gegaan met HK. Expeditie en zou hooguit drie vrachtwagens hebben.

HK. Expeditie
Dat bedrijf HK. Expeditie is gevestigd in Heijen. Voor de deur van een kantoorpand staat de auto van zoon Maurice Hendriks. Maar het kantoor is leeg op een tafel na.

Aangifte bij justitie
De curator mag van de rechtbank in Argos geen interview geven. Hij vermoedt fraude door Marcel Hendriks. Die had als eigenaar van meerdere bedrijven een zorgplicht. De curator overweegt om aangifte te gaan doen bij justitie.

Vergunning aanvechten
Atema meldt later dat hij de vergunning wil aanvechten omdat het geen echt actief bedrijf zou zijn.

En zaterdagmiddag zegt hij tegen Transport Online: "Het is van de zotte dat de vakbond zo moet optreden. Maar een deel van de faillissementen is malafide. Daarom is het goed dat het op de politieke agenda komt."

Het is inmiddels duidelijk dat SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen het bij haar collega’s verder gaat aankaarten.

Atema: "Wij gaan maandag in gesprek met Marcel Hendriks. En hebben nog een aantal andere faillissementen in onderzoek."

Herkenbaar verhaal
Journalist Siem Eikelenboom van het Financieel Dagblad stelt in de uitzending: "Het is een heel herkenbaar verhaal. Wij zijn bezig met een langdurig onderzoek naar faillissementfraude. Ondernemers laten een onderdeel met schulden failliet gaan."

Gesthuizen: "Er wordt veel te zacht omgegaan met fraudeurs."

Marcel Hendriks blijkt zaterdag niet bereikbaar voor een reactie op Transport Online.

De uitzending staat op:http://weblogs.vpro.nl/argos/2010/11/19/20-november-2010-faillissementsfraude/

©Transport-Online / Marcel van der Voort (Bron: Argos).

Geen opmerkingen: